Χάσκι

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Σιβηριανού Χάσκι. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 5/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 5/10

Πυκνότητα τριχώματος: 7/10

Φύλακας: 5/10

Μέγεθος: 6/10

Ευκινησία:8/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Πρόκειται για μια ράτσα σκύλου η οποία έχει γαλουχηθεί σε κρύα κλίματα και ως σκύλος που τραβάει έλκηθρα. Έτσι λοιπόν μιλάμε για ένα σκύλο ο οποίος είναι πολύ σκληραγωγημένος και με μεγάλες αντοχές. Είναι υπερκινητικά σκυλιά και θέλουν να ασχολούνται πάντα με κάτι. Έχουν υψηλές απαιτήσεις άσκησης και καλό θα είναι να εξασκούνται καθημερινά. Ένα χάσκι δεν πρέπει ποτέ να παραγκωνίζεται. Αφενός κάποια στιγμή θα δυστυχήσει και θα κλαίει όλη μέρα αφετέρου πριν φτάσει σε αυτό το σημείο θα έχει καταστρέψει όλο το σπίτι για να διοχετεύσει την συσσωρευμένη ενέργεια του.

Προσοχή σε εσάς που έχετε κήπους. Τα Χάσκι λατρεύουν το σκάψιμο οπότε μακριά από τα λουλούδια.Στα Χάσκι όπως αναφέραμε αρέσει να σκούνται έτσι τους αρέσει πολύ να τρέχουν. Δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνετε χωρίς λουρί σε μη ελεγχόμενους χώρους γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγουν.

Γενικά δεν γαβγίζουν και είναι ήρεμα σκυλιά όσν αφορά τους θορύβους. Θα το ακούσετε να ουρλιάζει εάν βαριέται και θέλει να βγει βόλτα ή θα γαβγίσει εάν κάποιος πλησιάσει την μάντρα σας. Παρόλα αυτά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Με τους ξένους τα πάνε καλά και κάνουν φιλίες εύκολα. Είναι σκυλιά που γενικά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Με τα παιδιά τα πάνε περίφημα και τους αρέσει να παίζουν. Με άλλα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όπως και με άλλα κατοικίδια. Εάν έχετε γάτα τότε θέλει μεγάλη προσοχή. Τα χάσκι είναι δυστυχώς γνωστά στο ότι κυνηγούν και πολλές φορές μπορεί και να σκοτώνουν γάτες.

Στην εκπαίδευση δεν θα σας κάνουν τη ζωή εύκολη γιατί είναι γνωστοί πεισματάρηδες. Τα Χάσκι πιο πολύ λατρεύουν να παίζουν παρά να εκπαιδεύονται κα γι αυτό κάνουν την εκπαίδευση παιχνίδι. Βεβαίως ισχύει ότι και με άλλους σκύλους. Όσο πιο μικρή η ηλικία εκπαίδευσης τόσο το καλύτερο.

Εάν θέλετε ένα σκύλο όμορφο, καλό,πιστό με πολύ καλό χαρακτήρα τότε το Χάσκι είναι ότι πρέπει για εσάς.

Πηγή: www.ratsesskylon.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ