Τσιουάουα

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Τσιουάουα. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 3/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:3/10

Πυκνότητα τριχώματος: 1/10

Φύλακας:1/10

Μέγεθος:1/10

Ευκινησία:5/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Το τσιουάουα παρόλο που είναι μικρό σε μέγεθος έχει πολύ δυναμικό χαρακτήρα. Έχει υψηλή αυτοπεποίθηση και είναι νευρικό, με ταχίες αντιδράσεις και σε επαγρύπνηση. Θεωρείται και είναι το πιο μικρό σκυλί από όλες τις ράτσες σκύλων. Τρώει πολύ μικρές ποσότητες φαγητού και χρειάζεται πολύ λίγο χώρο για να ζήσει.

Το τσιουάουα λατρεύει να είναι με τον ιδιοκτήτη του όλη την ώρα. Κυριολεκτικά θέλει να είναι κολλημένο πάνω του. Θα είναι μαζί σας την ώρα που βλέπετε τηλεόραση, την ώρα που τρώτε, την ώρα που διαβάζετε ένα βιβλίο, ακόμα και την ώρα που θα μπείτε στο μπάνιο. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα που κάθεστε γιατί του αρέσει να χώνεται ανάμεσα στα σκεπάσματα και κάτω από αυτά με αποτέλεσμα να μην φαίνεται και να υπάρχει κίνδυνος να το λιώσετε.

Ο συγκεκριμένος σκύλος δένεται πιο πολύ με μόνο έναν άνθρωπο. Εκείνος συνήθως που το φροντίζει και περνάει τις πιο πολλές ώρες μαζί του αναλαμβάνει αυτό το ρόλο. Είναι πάντοτε σε εγρήγορση και του αρέσει να εξερευνεί συνεχώς σε σημείο περιέργειας. Παρόλα αυτά με τους ξένους μπορεί να είναι επιφυλακτικός και δεν ανοίγεται ιδιαίτερα μέχρι να σιγουρευτεί για κάποιον και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μόλις αντιληφθεί κάποιον να πλησιάζει στο σπίτι θα γαβγίσει και θα σας ειδοποιήσει αλλά μέχρι εκεί!

Η σχέση του με τα άλλα σκυλιά είναι λίγο περίεργη. Εάν είναι κάποιος σκύλος που δεν γνωρίζει, ενδεχομένως να μην τα πάει καλά μαζί του. Μπορεί να γίνει επιθετικό και να δημιουργήσει φασαρίες. Αν γίνει κάτι τέτοιο πάρτε αμέσως το Τσιουάουα από εκεί γιατί δεν έχει την αίσθηση του τι μπορεί να πάθει ειδικά αν τα βάλει με ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος σκύλο.

Τέλος με τα παιδιά έχει πολύ καλές σχέσεις αλλά έχουν δείξει νευρικότητα σε παιδιά που έκαναν έντονη φασαρία ή ενοχλούσαν έντονα το τσιουάουα με απότομες κινήσεις. Παρόλα αυτά τα Τσιουάουα είναι ιδιαίτερα χαρούμενα όταν παίζουν με παιδιά και αποτελούν μια πολύ καλή ομάδα.

Από κάθε άποψη είναι ένας σκύλος που αξίζει απλά και μόνο να γνωρίσει κανείς, πόσο μάλλον να αποκτήσει έναν. Ένας πολύ καλός σκύλος για σπίτι και ένας άριστος φίλος.

Πηγή: www.ratsesskylon.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ