Σέττερ Αγγλικό (Λάβερακ)

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Σέτερ Λάβερακ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 7/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:7/10

Πυκνότητα τριχώματος: 6/10

Φύλακας:7/10

Μέγεθος:8/10

Ευκινησία:6/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Το Αγγλικό Σέτερ είναι ένας σκύλος φιλικός, φιλήσυχος και με πολύ καλές αρετές. Μπρείετε να είστε ήσυχοι όταν είναι με τα παιδιά σας αλλά και με άλλα σκυλιά γιατί πολύ απλά έχει ένα χαρακτήρα τέτοιο που δεν του αρέσει να δημιουργεί προβλήματα.Ένας Αγγλικός θέλει να είναι ενεργό μέλος της οικογένειας και ζει και αναπνέει γι αυτό το λόγο. Σε συνδυασμό με την αγάπη και τη στοργή που θα του δείξουμε τότε θα γίνει πραγματικά δικός μας.

Έχει αυξημένη ανάγκη για άσκηση και του αρέσει πολύ να τρέχει και να παίζει σε μεγάλες εκτάσεις ή να πηγαίνει μεγάλες βόλτες στο βουνό. Μια απλή καθημερινή βόλτα είναι καλή αλλά ποτέ δεν είναι αρκετή γι αυτόν τον σκύλο. Εάν δεν έχετε ένα μεγάλο χώρο (π.χ. κτήμα) καλό θα είναι να προγραμματίζετε μεγάλες βόλτες στην εξοχή δύο φορές την εβδομάδα το λιγότερο.

Είναι πολύ καλός μαθητής αν και πολλές φορές τον πιάνει το πείσμα του ή έχει όρεξη μόνο για παιχνίδι. Καλό θα ήταν να του δίνετε αφορμές για να χρησιμοποιεί το μυαλό του και να παραμένει σε εγρήγορση. Οι συνεχείς προκλήσεις από μέρου σας βοηθούν στη σωματική του κατάσταση αλλά και την πνευματική.

Αποτελεί πολύ καλό παρατηρητή και θα σημάνει συναγερμό με το γάβγισμα του για οτιδήποτε αντιληφθεί. Οπότε μπορείτε να βασιστείτε πάνω του για να σας ειδοποιήσει αν δει κάποιον εισβολέα. Παρόλα αυτά μην περιμένετε να τον ακινητοποιήσει κιόλας. Μπορεί να γαβγίσει στα πάντα και μετά να προσπαθήσει να παίξει μαζί τους. Επίσης δεν είναι και πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους και γενικά του λείπει αρκετά το αίσθημα του κινδύνου.

Ο αγγλικός σέτερ συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί τουλάχιστον μέχρι τα δυο του χρόνια οπότε θα πρέπει να έχετε λίγο υπομονή σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος και παρόλο που θα κάνει τις αταξίες του δεν θα μπορέσετε να του κρατήσετε καμία κακία για κανένα λόγο.

Πηγή: www.ratsesskylon.grf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ