Λάσα Άπσο

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Λάσα άπσο. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 4/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 4/10

Πυκνότητα τριχώματος: 6/10

Φύλακας: 4/10

Μέγεθος: 2/10

Ευκινησία:4/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Τα Λάσα είναι μικρού μεγέθους σκύλοι με μεγάλο μακρύ τρίχωμα. Είναι γνωστά για το πόσο χαρούμενα είναι και πόσο τους αρέσει το παιχνίδι. Άλλο ένα στοιχείο του χαρακτήρα τους είναι πως τους αρέσει να είναι και λίγο ανεξάρτητα.

Σε πολλούς ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας σκύλων αρέσει να κόβουν το τρίχωμα τους κοντό. Άλλοι, ειδικά εκείνοι που πηγαίνουν τους σκύλους τους σε διαγωνισμούς ομορφιάς και επιδείξεις τους αρέσει να αφήνουν το μακρύ φυσικό τρίχωμα του Λάσα Άπσο. Όπως και να χει ο συγκεκριμένος σκύλος θέλει τακτική φροντίδα για να διατηρεί ένα υγιές τρίχωμα.

Γενικά το Λάσα είναι ένας σκύλος που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο και είναι και πολύ πεισματάρης. Αυτό κάνει υποχρεωτική την βασική εκπαίδευση του. Παρόλα αυτά γενικά μπορεί να μάθει αν υπάρχει από τη μεριά σας κατανόηση και επιμονή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξάσκηση και το μόνο που θέλει από εσάς είναι η καθημερινή βόλτα για να ξεσκάει και να γνωρίζει νέους φίλους.

Το μικρό μέγεθος αυτής της ράτσας είναι ιδανικό για μικρά σπίτια και διαμερίσματα. Μπορεί να μην είναι στην λίστα με τα ιδανικότερα σκυλιά για παιδιά αλλά σίγουρα μπορούν να τα πάνε περίφημα μαζί χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα εάν εκπαιδευτούν και κοινωνικοποιηθούν σωστά.

Γενικά είναι μια ράτσα σκύλων που τους αρέσει να προστατεύουν και να προσέχουν τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Είναι όμως επίσης εξαιρετικοί και πιστοί φίλοι και αποτελούν ιδανική παρέα. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς ένα τέτοιο σκύλο τότε το Λάσα Άπσο είναι ο σκύλος για εσάς.

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ