Κόλεϊ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Κόλεϊ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 9/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 9/10

Πυκνότητα τριχώματος: 8/10

Φύλακας: 5/10

Μέγεθος: 7/10

Ευκινησία:7/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Η αγαπημένη μας Λάσι. Τα Κόλει αποτελούν μια ράτσα που είναι ο ορισμός του σκύλου της οικογένειας. Δένονται πάρα πολύ με αυτήν και νιώθουν πραγματικά μέρος της. Τα κόλει αγαπούν τα παιδιά πάρα πολύ και μπορείτε να τα αφήσετε μαζί χωρίς να χρειαστεί να ανησυχείτε για το παραμικρό. Θα είναι εκεί να τα προστατεύει , να τα καθοδηγεί και να παίζει μαζί τους. Για την ακρίβεια τα συγκεκριμένα σκυλιά φημίζονται γιατί κάθε χρόνο αποτρέπουν κινδύνους όπως δάγκωμα φιδιών, ατυχήματα με πεζούς και αυτοκίνητα ή διάσωση από πυρκαϊά.

Γενικά ένα κόλει χαρακτηρίζεται ως έξυπνο, πιστό, αφοσιωμένο, με εύκολο χαρακτήρα, και απίστευτα υπεύθυνο. Ένα κόλει όσο πιο πολύ μένει με μια οικογένεια τόσο πιο πολύ μαθαίνει τις ρουτίνες και της συνήθειες της. Έτσι φτάνει στο σημείο να μπορεί να διαβάζει τη σκέψη των δικών του ανθρώπων και να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι να κάνει. Μπορεί να καταλάβει πότε έρχονται τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι, ακούγοντας τον ήχο από το περπάτημα τους ή από τον ήχο της μηχανής του αυτοκινήτου.

Όλη αυτή η αγάπη που έχει ο συγκεκριμένος σκύλος για την οικογένεια του αντλείται από τα μέλη της. Έτσι λοιπόν εάν θέλουμε ένα τέτοιο σκύλο θα πρέπει να του ανταποδίδουμε κάθε στιγμή την αγάπη που μας δείχνει και να μην τον παραμελούμε σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μας θεωρεί οικογένεια του και θα κάνει τα πάντα για εμάς.

Μπορεί να ζήσει άνετα σε μια μεγάλη αυλή και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για βόλτα. Του αρκεί μια μεγάλη βόλτα την ημέρα και είναι εντάξει. Βέβαια ποιος σκύλος δε θα ήθελε και μια βόλτα στο πάρκο για να τρέξει και να παίξει;

Σαν φύλακες δεν είναι και από τους καλύτερους αλλά σίγουρα θα γαβγίσουν μόλις αντιληφθούν κάποιον ή κάτι να πλησιάζει. Είναι φιλικοί με τους ξένους αλλά λίγο συγκρατημένοι. Γενικά τους αρέσει το γάβγισμα και αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη γιατί μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικοί. Αν βέβαια εκπαιδευτούν σωστά και από μικρή ηλικία, θα σωπάσουν αρκεί να τους διατάξετε να το κάνουν.

Γενικά είναι πολύ κοινωνικά όντα με μεγάλη αδυναμία στην οικογένεια. Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα κόλεϊ σίγουρα θα έχετε κάνει μια από τις πιο καλές επιλογές.

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ