Καυκάσου Ποιμενικός

Ο ποιμενικός του καυκάσου ή κοινώς καυκάσιος είναι ένας γιγαντόσωμος σκύλος με πυκνό και μακρύ τρίχωμα. Είναι από τους αρχαιότερους μολοσσούς και ζούσε και ζει ακόμα στη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία. Χρησίμευε στους ιδιοκτήτες του για τη προστασία από λύκους και αρκούδες. Εμφανίστηκε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία στα μέσα του 20ου αιώνα. Είναι ατρόμητος, πεισματάρης, πανέξυπνος, αξιαγάπητος και πολύ πιστός σκύλος. Αν και γιγαντόσωμος του αρέσει να παίζει με την οικογένεια αλλά όχι πολύ με τα παιδιά, να κάνει βόλτες και να ασκείται (αρκεί να είναι εκπαιδευμένος). Γενικά όμως δεν είναι και πολύ αθλητικός.

Στην εκπαίδευση είναι εξαιρετικός και μαθαίνει εύκολα τις εντολές αλλά θέλει λεπτό χειρισμό και δύσκολα θα επιβληθείτε. Η εκπαίδευσή του καλύτερα να γίνεται σε μικρή ηλικία κι έτσι θα γίνει πολύ καλός φύλακας και προστάτης της οικογένειας αν και τα έχει από τη φύση του αυτά τα χαρακτηριστικά. Δε πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αφήσετε να επιβληθεί. Είναι μία κανονική πολεμική μηχανή έτοιμη να γίνει πολύ επιθετική. Επίσης καλό είναι να κοινωνικοποιείται προσεκτικά από νωρίς με ανθρώπους και άλλα ζώα όπως πρέπει και κάθε σκύλος. Δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Δε πρέπει να τον κακομεταχειρίζεστε γιατί θα  δείτε τον κακό του εαυτό. Ο χώρος που θα βρίσκεται θα πρέπει να είναι μεγάλος και άνετος και με ψηλά κάγκελα.

Το  βάρος του αρσενικού φτάνει τα 55-65 κιλά ενώ του θηλυκου 50-55. Το ύψος του αρσενικού φτάνει τα 70+ εκατοστά και τα θηληκά τα 65+ και ζει μέσο όρο 12 χρόνια. Τα χρώμματα που συνήθως έχει είναι μαύρο, άσπρο, καφέ και μπεζ.

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιάσει είναι δυσπλασία ισχύων, καρδιακά προβλήματα, παχυσαρκία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ