Γερμανικός Ποιμενικός

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι γνωστός και ως Αλσατίας και κοινώς σε όλους ως λυκόσκυλο, είναι ράτσα σχετικά μεγάλου μεγέθους με καταγωγή από τη Γερμανία. Σύμφωνα με ορισμένες απόψεις διασταυρώθηκε με λύκο με αποτέλεσμα τη σημερινή μορφή του. Ο γερμανικός ποιμενικός χρονολογείται από το 1900. Ο γερμανικός ποιμενικός είναι βασικά ο πιο δημοφιλής σκύλος εργασίας και αναπτύχθηκε αρχικά για τη φύλαξη προβάτων. Λόγω της δύναμης, της ευφυΐας, της υπακοής και τις ικανότητές του στον τομέα της εκπαίδευσης χρησιμοποιείται στα σώματα ασφαλείας, υπηρεσίες διάσωσης, οδηγός σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αλλού. Έχει ανεκτίμητη αξία και ασύγκριτες ικανότητες και χαρίσματα. Υπολογίζεται ότι 25.000 σκύλοι αυτής της ράτσας έχασαν τη ζωή τους ως πολεμικοί σκύλοι στους δύο παγκοσμίους πολέμους.

Τα γερμανικά ποιμενικά αναλογούν σήμερα στο 5% όλων των σκύλων στον κόσμο. Είναι απ’ τα πιο περιζήτητα σκυλιά. Είναι μεγαλόσωμο σκυλί με μέσο βάρος τα 40 κιλά και μέσο ύψος τα 60 εκατοστά μακριά ουρά με αρκετό τρίχωμα, μαύρη τρίχα στη πλάτη, γκρι και καστανές ή κίτρινες περιοχές. όρθια αυτιά από την ηλικία των 6 μηνών και χαμηλά τα πίσω ισχύα. Γενικά έχει την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται.

Έχει πολύ αγάπη στον άνθρωπο, την οικογένεια και τα παιδιά γενικά και είναι υπερπροστατευτικός. Έχει υπερηφάνεια και είναι κυριαρχικός οπότε θα διεκδικήσει την αρχηγία όπως ο λύκος στην αγέλη γι’ αυτό πρέπει να του δείξετε απ’ την αρχή ποιος κάνει κουμάντο. Του αρέσει η δουλειά, η εκτόνωση και το παιχνίδι. Δεν είναι για ανθρώπους που δεν έχουν όρεξη να ασχολούνται με τον σκύλο τους.

Παρουσιάζει προβλήματα στα ισχύα και θέλει προσοχή με τα αυτιά του γιατί μπορεί να παρουσιάσειωτίτιδα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ