Ντόπερμαν

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Ντόμπερμαν. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 10/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 8/10

Πυκνότητα τριχώματος: 5/10

Φύλακας: 10/10

Μέγεθος: 7/10

Ευκινησία:8/10

Σχέση με παιδιά: 9/10

Όταν κάποιος ακούει Ντόμπερμαν του έρχεται στο μυαλό ένας άγριος σκύλος που μπορεί να επιτεθεί στον οποιονδήποτε που γυρεύει για φασαρίες. Όμως για να μην αδικούμε τη συγκεκριμένη ράτσα σκύλων θα πρέπει να πούμε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το Ντόμπερμαν είναι όντως ένας σκύλος που θα χαρακτηρίζαμε ως τον απόλυτο φύλακα. Είναι ένας σκύλος που εκπαιδεύεται για αυτό και λόγω του DNA του μπορεί να το κάνει πάρα πολύ καλά. Μπορεί να προστατεύσει τον χώρο του αλλά και την οικογένεια με αποτελεσματικό τρόπο. Έχοντας ένα τέτοιο σκύλο στην αυλή σας σε συνδυασμό με την κατάλληλη εκπαίδευση τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.

Παρόλα αυτά τα Ντόμπερμαν δεν είναι πολεμικές μηχανές και ούτε πρέπει να προκαλούν τρόμο. Έχουν και την ευαίσθητη πλευρά τους. Μπορούμε να πούμε πως αγαπούν πάρα πολύ τον ιδιοκτήτη αλλά και την οικογένεια τους. Τους αρέσει να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά και γενικότερα λατρεύουν όλες τις δραστηριότητες με την οικογένεια.

Έχουν απαιτήσεις όσον αφορά την εξάσκηση. Στα Ντόμπερμαν αρέσει πολύ το τρέξιμο και η άσκηση. Μπορεί να είναι ευχαριστημένα με μια απλή καθημερινή βόλτα στο πάρκο αλλά άμα θέλετε να κάνετε τον συγκεκριμένο σκύλο πραγματικά χαρούμενο, τότε δεν έχετε παρά να του δίνετε συνεχώς νέες προκλήσεις για να εκπληρώνει.

Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά αποτελούν κατά κόσμον άριστους φύλακες, δεν σημαίνει πως δεν κάνουν για σκύλους συντροφιάς. Μπορείτε απλά να του παρέχετε την βασική εκπαίδευση και θα γίνει ένας άριστος σύντροφος με πολύ καλή συμπεριφορά. Επίσης είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων αποδίδει άριστους σκύλους επιδείξεων.

Όπως και να έχει εάν τελικά επιλέξετε το συγκεκριμένο σκύλο για να σας συντροφεύει, σίγουρα θα κάνετε μια πάρα πολύ καλή επιλογή από πολλές απόψεις.

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ