Μπουλ Τεριέ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Μπουλ Τεριέ . Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 4/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:4/10

Πυκνότητα τριχώματος: 4/10

Φύλακας:7/10

Μέγεθος:5/10

Ευκινησία:7/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Το μπουλ τεριέ είναι ένας σκύλος που κάνει σαν μικρό παιδί. Ένας τέτοιος σκύλος χαρακτηρίζεται ως χαρωπός, καλός και λίγο διαβολάκος! Τα μπουλ τεριέ αγαπούν τους ανθρώπους υπερβολικά όπως και τις οικογένειες στις οποίες ζουν. Είναι χαδιάρηδες και θα προσπαθήσουν πολλές φορές να χωθούν στην αγκαλιά σας αλλά δεν θα τα καταφέρουν γιατί πολύ απλά δεν χωράνε. Ανήκουν στους μεσαίους μεγέθους σκύλους και έτσι δεν γίνεται.

Παρόλο που γενικά είναι αξιαγάπητοι σκύλοι πάντα θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την υπομονή σας με την ξεροκεφαλιά τους. Δεν θα κάνουν εύκολα κάτι το οποίο δεν θέλουν και σίγουρα θα χρειαστεί να ξεκινήσετε νωρίς την εκπαίδευση τους. Εάν δεν το κάνετε αυτό ο μππουλ τεριε σας θα θελήσει να αναλάβει τον έλεγχο. Κάτι που πρέπει όπωσδήποτε να αποφύγετε διότι αυτά τα σκυλιά είναι πολύ δυνατά. Σωματικά και πνευματικά.

Η ενέργεια που παρουσιάζουν πρέπει να εκτονώνεται με συχνή άσκηση και βόλτες γιατί ένα μπουλ τεριέ που βαριέται μπορεί να μασήσει τα πάντα μέσα σε ένα σπίτι. Έτσι λοιπόν επειδή θέλετε τα προσωπικά σας αντικείμενα καλό θα ήταν να εξαντλείτε αυτόν τον μικρό διαβολάκο.

Γενικά τα πάνε καλά με άλλα ζώα και κατοικίδια αλλά έχουν ένα μικρό πρόβλημα με ομόφυλα της ίδιας ράτσας, οπότε προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί μπορεί να έχετε φασαρίες. Πριν συναντηθουν δυο μπουλ τεριέ αφήστε τα να γνωριστούν καλύτερα πριν τα αφήσετε να παίξουν μαζί.

Παρόλο που δεν είναι στις πρώτες επιλογές για φύλακας εξακολουθεί να είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Δεν γαβγίζει συχνά αλλά ελέγχει τον χώρο του και δεν θα αφήσει κανέναν να περάσει χωρίς να σας ειδοποιήσει. Γενικά κατέχει το ένστικτο του φύλακα και ξέρει να προστατεύει την οικογένεια και το σπίτι.

Ένας πολύ συμπαθητικός σκύλος και πολύ καλός και πιστός σύντροφος. Απλά μη του δώσετε το παλτό σας το χειμώνα να ζεσταθεί γιατί σίγουρα θα το φάει!

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ