Προστατέψτε το κατοικίδιό σας από πυρκαγιά στο σπίτι

0
1091
pet-mask

Είναι  θλιβερή η είδηση ​​ότι 40.000 ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο σε πυρκαγιές στο σπίτι.Για να μειωθεί ο αριθμός αυτός, το American Kennel Club και το ADT Security Services δήλωσαν την 15 Ιουλ “.”National Pet Fire Safety Day». Σε αυτή την πανεθνική ημέρα ευαισθητοποίησης εκπαιδεύονται οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων για τους πιθανούς κινδύνους, όταν τα κατοικίδια ζώα είναι μόνα τους στο σπίτι  και τους παρέχει αποδεδειγμένα μέτρα πρόληψης για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των πυρκαγιών και για να αυξηθούν οι πιθανότητες οι πυροσβεστες να διασώσουν τον σκύλου σας σε περίπτωση πυρκαγιάς στο σπίτι σας:

  •  Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα κοντά σε εισόδους όταν είσαστε μακριά από το σπίτι. Κρατήστε τα κολάρα για τα κατοικίδια και τα λουριά σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κάποιος πυροσβέστης πρέπει να σώσει το κατοικίδιο σας. Όταν αφήσετε τα κατοικίδια στο σπίτι μόνα τους πρέπει να τα έχετε σε χώρους κοντά σε εισόδους όπου οι πυροσβέστες μπορούν να τα βρουν εύκολα, ειδικά αν η ορατότητα θα είναι χαμηλή σε περίπτωση του καπνού.
  • Ασφαλίστε τα κουτάβια σας. Ιδιαίτερα με τα μικρά κουτάβια, να τα περιορίσετε μακριά από πιθανές εστίες ανάμματος φωτιάς όταν δεν είστε στο σπίτι.
  •  Βεβαιωθείτε ότι οι συναγερμοί λειτουργούν. Σκεφτείτε τη χρήση ανιχνευτών καπνού που συνδέονται με κάποιο κέντρο ελέγχου, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν δεν είστε στο σπίτι. Τα συστήματα αυτά παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας πέρα από συναγερμούς καπνού που λειτουργούν με μπαταρία.
  •  Γράψτε μία λίστα με τα κατοικίδια ζώα σας και κολλήστε το στο παράθυρο. Γράψτε τη λίστα με τον αριθμό των ζώων συντροφιάς που έχετε μέσα στο σπίτι σας και βάλτε το σε ένα μπροστινό παράθυρο. Αυτή η κρίσιμη πληροφορία εξοικονομεί στους διασώστες χρόνο κατά τον εντοπισμό των κατοικίδιων ζώων σας. Φροντίστε να ενημερώνετε τον αριθμό των ζώων συντροφιάς που αναφέρονται στη λίστα.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ