Πνιγμός σκύλου από νερό

0
1330
πνιγμός σκύλου από νερό

α) Σε ένα μεσαίου μεγέθους σκύλο ή μεγάλο σκύλο θα πρέπει να πλαγιάσουμε τον σκύλο και να έχουμε το κεφάλι του σε χαμηλό σημείο σηκώνοντας τα πίσω πόδια του ψηλά το πολύ για ένα λεπτό. Έτσι θα βγεί το νερό από τα πνευμόνια του σκύλου και κατόπιν μέχρι να αρχίσει να αναπνέει ο σκύλος μπορούμε να φυσήξουμε στα ρουθούνια του.

β) Σε ένα μικρού μεγέθους σκύλο κρατώντας από τα πίσω πόδια τον σκύλο τον σηκώνουμε ώστε να μην έχει επαφή με το έδαφος και τον κουνάμε ελαφρώς για να βγάλει το νερό και να συνέλθει αν είναι αναίσθητος. Αν δε συνέλθει μετά από αυτές τις ενέργειες τότε τον πλαγιάζουμε και του κάνουμε τεχνητή αναπνοή.

Υπόψιν ταυτόχρονα έχουμε ειδοποιήσει τον κτηνίατρο.

Το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να προλαμβάνουμε τέτοιες καταστάσεις για να μη χρειαστεί να τρέχουμε αγωνιώντας για τη ζωή του σκύλου μας. Όλοι ξέρουμε ότι οι σκύλοι έχουν τρέλα με το κολύμπι και θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα τη προσοχή μας στη θάλασσα, στα ποτάμια και τις λίμνες που υπάρχουν ρεύματα και μπορεί να έχουν ταραγμένα νερά. Ακόμα και στις πισίνες πρέπει να προσέχουμε γιατί το κακό μπορεί να γίνει και εκεί. Φτάνει να κουραστεί ο σκύλος και να μη μπορεί να βγεί οπότε θα γίνει το κακό. Πάντα λοιπόν με συνοδεία και το νου μας όπως ακριβώς και με τα μικρά παιδιά.

 

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ