Νέο μέλος στην οικογένεια

0
1297
καλή όρεξη
καλή όρεξη

Όταν πάρουμε ένα σκύλο στο σπίτι μας θα πρέπει να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη συμβίωση μαζί του. Μερικά από αυτά είναι τα ακόλουθα:

1. Η ιεραρχία στην οικογένεια.

Οι σκύλοι κατάγονται από τους λύκους οπότε σαν αυτούς είναι αγελαίο ζώο. Ακόμα και στους αδέσποτους σκύλους υπάρχει ιεραρχία μεταξύ τους. Έτσι έχουνε έναν αρχηγό στην αγέλη. Ο σκύλος στο σπίτι θα νιώσει ότι βρίσκεται σε αγέλη και θα προσπαθήσει να γίνει αρχηγός της. Αυτό δε πρέπει να το επιτρέψετε να γίνει αλλά ο σκύλος θα πρέπει να είναι στο τέλος της ιεραρχίας μέσα στην οικογένεια και ο αρχηγός φυσικά εσείς. Δε θέλουμε να υποβιβάσουμε τον σκύλο μας αλλά έτσι νιώθει ασφαλής και ήρεμος.

2. Ο χώρος που θα παίζετε.

Ο καλύτερος χώρος για παιχνίδι με τον σκύλο είναι η αυλή του σπιτιού. Επίσης μπορούμε να βρούμε και έναν κατάλληλο ανοιχτό χώρο εντός του σπιτιού μας. Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια για τους τετράποδους φίλους μας όπως ένα μπαλάκι, αναλώσιμα κόκκαλα κ.α. Πάντα το μέγεθος του παιχνιδιού θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του σκύλου μας.

3. Ο χώρος που θα κοιμάται.

Ο καλύτερος χώρος για να κοιμάται ο σκύλος μας είναι έξω από δωμάτιο ενηλίκου με την πόρτα του δωματίου ανοιχτή. Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε σπιτάκι εφ όσων μένει εντός του σπιτιού μας. Επιβάλετε αν τον έχουμε εκτός σπιτιού,π.χ. στην αυλή ή στη βεράντα.

4. Ο χώρος που θα τρώει.

Ο καταλληλότερος χώρος για να τρώει ο σκύλος μας είναι η κουζίνα μας. Θα πρέπει να έχουμε δύο μπολάκια το ένα για το φαγητό του και το άλλο για το νερό του. Κάθε μέρα θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό του και καθαρίζουμε τα μπολάκια του.

5. Ο χώρος για την ανάγκη του.

Ο πιο κατάλληλος χώρος για την ανάγκη του σκύλου μας είναι εκτός σπιτιού. Θα πρέπει απαραίτητα να τον βγάζουμε δύο φορές τη μέρα βόλτα γι αυτόν το λόγο (και όχι μόνο γι αυτόν). Επίσης μπορούμε και εντός του σπιτιού να του ετοιμάσουμε ένα χώρο με εφημερίδα στην τουαλέτα του σπιτιού ή στη βεράντα.

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ