Γιατί μας γλείφουν οι σκύλοι μας

3
18671

Τα σκυλιά γλείφουν τους ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους και κάθε κατάσταση έχει τη δική της ιδιαίτερη ερμηνεία. Στην περίπτωσή σας, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο σκύλος σας εμφανίζει μια στοργική συμπεριφορά που φανερώνει τον στενό δεσμό του με εσάς. Άγρια σκυλιά συχνά χαιρετούν το ένα τον άλλο με γλείψιμο στο πρόσωπο.

Άλλοι λόγοι που υπάρχουν ως προς το γιατί τα σκυλιά γλείφουν τους ιδιοκτήτες τους περιλαμβάνουν την αναγνώριση στη κυριαρχία των ιδιοκτητών, επίσης άλλος λόγος είναι επειδή απολαμβάνουν την αλμυρή γεύση του ανθρώπινου δέρματος. Τα κουτάβια γλείφουν στο στόμα τη μητέρα τους για να την πείσουν να αναμασάει τα τρόφιμα. Τα θηλυκά γλείφουν τα γεννητικά όργανα των νεογνών τους για να τα βοηθήσουν να ενεργούνται. Επίσης τα γλείφουν για να τα ενθαρρύνουν.

Απλά πρέπει να είστε ευγνώμων που το σκυλί σας φαίνεται να το απολαμβάνει και εκφράζει την αγάπη του με αυτού του είδους τον τρόπο. Προφανώς σας σέβεται και σας αγαπά. Απολαύστε αυτές τις τέλειες στιγμές. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να χαλαρώσετε, δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1.  

    Καλήμερα εχω ένα κοκονι 15 μηνών εδώ και δύο τρείς μέρες μού έχει κάνει πιπι της μια στην καρεκλα της τρπεζαριας μια στό πατωμα καί τώρα το βράδι εκανε στό κρεβάτι μου.Υποψιν ότι βόλτες μας ειναι παντα συγκεκριμένες.Εχω στεναχωρέθει πολύ!δεν ξερω πώς νά συμπεριφερθβ
    Ευχαριστω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ