Η φοιτητική ζωή με έναν σκύλο

0
3847

Της  Έλενας Παληογιάννη

Έφτασε ο καιρός που πολλοί νέοι φοιτητές θα αφήσουν τα πατρικά τους σπίτια και θα μετακομίσουν σε άλλες πόλεις ώστε να αρχίσουν αυτό που περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο, την φοιτητική τους ζωή. Μέσα στη χαρά φυσικά πολλοί αντιμετωπίζουν το θέμα της μοναξιάς καθώς δεν έχουν συνηθίσει να ζουν μόνοι και φτάνουν στο σημείο να αποκτήσουν κάποιο κατοικίδιο για να τους συντροφεύει . Πολλά νέα παιδιά βέβαια το βρίσκουν σαν ευκαιρία να πάρουν έναν σκύλο που τόσο ήθελαν αλλά δεν ήταν αποδεκτός από τους γονείς τους. Η απόκτηση ενός ζώου σημαίνει πάντα δέσμευση και υπευθυνότητα. Βέβαια η συμβίωση με το νέο σου κατοικίδιο επιδρά θετικά στον τρόπο ζωής σου και σε βάζει σε μια τάξη ακόμα και στις σπουδές σου, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.

Υπευθυνότητα
Με την απόκτηση ενός σκύλου μπαίνεις σε πρόγραμμα χωρίς να το καταλάβεις. Οι βόλτες αλλά και οι ώρες του φαγητού του πρέπει να είναι ίδιες  καθημερινά, με αυτόν τον τρόπο φτιάχνεις και εσύ ένα πρόγραμμα που το ακολουθείς καθημερινά.

Συντροφιά
Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις ένα σκύλο δεν νιώθεις ποτέ μόνος. Το σπίτι είναι πάντα γεμάτο και έχεις πάντα την καλύτερη παρέα.

Άγχος
Έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα με κατοικίδια έχουν λιγότερο άγχος και προβληματισμούς όταν έρχονται σε επαφή με τα τετράποδα τους.  Με το νέο σου κατοικίδιο η εξεταστική σου θα είναι πιο ευχάριστη από όσο την περιμένεις.

Αν νιώθεις έτοιμος να αφιερώσεις χρόνο και φροντίδα στο νέο σου κατοικίδιο, να είσαι  σίγουρος ότι θα περάσεις τα καλύτερα φοιτητικά χρόνια και όχι μόνο.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ