4 λόγοι για να καλλωπίσεται το σκύλο σας

0
1183

Ασχέτως αν είστε απασχολημένοι, να θυμόσαστε να καλλωπίζεται το σκυλί σας και αυτό να φροντίσεται να μην είναι χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σας, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη γούνα και όχι μόνο του σκύλου σας. Εδώ  είναι οι τέσσερις σημαντικοί λόγοι για  να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας ο καλλωπισμός του σκύλου σας:

Μειώνει τον πόνο: Χωρίς τακτικό χτένισμα γίνεται χάλια η γούνα τους, κι αυτό δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα. Αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι τα σκυλιά ταλαιπωρούνται και αυτό πολλές φορές δε γίνεται αντιληπτό από τους ανθρώπους.  Όταν ο κόμπος γίνεται αρκετά σφιχτός, αρχίζει το τράβηγμα του δέρματος με αποτέλεσμα μια οδυνηρή αίσθηση και τσίμπημα. Το τακτικό βούρτσισμα εξαρτάται από τη φυλή. Ένα Yorkshire Terrier, για παράδειγμα, απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα, αλλά ένα Labrador Retriever μπορεί να είναι εντάξει με μια φορά την εβδομάδα. Επίσης τα μακριά νύχια (τα οποία κάνουν ενοχλητικό θόρυβο στο πάτωμα) μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο σκύλο σας.

Εξοικονομείται χρήματα: Οι Groomers συνήθως χρεώνουν περισσότερο όταν ένα σκυλί είναι γεμάτο μπερδέματα διότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό σημαίνει επίσης περισσότερο άγχος για το σκυλί σας. Κάντε το πιο εύκολο για όλους (και το πορτοφόλι σας), με τη συντήρηση στο μεταξύ των επισκέψεων.

Βρίσκεται κρυμμένα ιατρικά προβλήματα: Ο καλλωπισμός απαιτεί από εσάς να δείξεται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε σημείο του σώματος του σκύλου σας έτσι θα έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές ή ανωμαλίες και να ελέγξετε για παράσιτα. Σύμφωνα με ένα άρθρο σχετικά με διάφορους groomers έχουν διαπιστωθεί κάποια ιατρικά προβλήματα στα σκυλιά των πελατών τους, κι έτσι όλα επιλύθηκαν επειδή διαγνώστηκαν εγκαίρως τα προβλήματα αυτά.

Αποτρέπει ιατρικά προβλήματα: Μια άλλη σημαντική πτυχή του καλλωπισμού-βούρτσισματος των δοντιών είναι ότι μπορεί το σκυλί σας να βοηθηθεί στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Οι περισσότεροι σκύλοι ηλικίας άνω των 3 ​​ετών έχουν περιοδοντική νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στην καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ