3 πράγματα που εκνευρίζουν τους κτηνιάτρους όταν τα κάνουμε

0
1232

Μπορεί κάποιοι να εκνευρίζονται με τους κτηνιάτρους για κάποια θέματα αλλά σε αυτό το άρθρο θα δούμε τρία πράγματα που κάνουμε εμείς σαν ιδιοκτήτες σκύλων και εκνευρίζουμε τους κτηνιάτρους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλοι τα κάνουνε, αλλά ούτε ότι κάποιοι τα κάνουνε εσκεμμένα. Αυτά λοιπόν είναι:

  1. Να απαντάμε στις κλήσεις τηλεφώνου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό και ασεβές να απαντάμε σε μια κλήση τηλεφώνου ενώ εκείνη την ώρα ο κτηνίατρος παρέχει τις υπηρεσίες του στον σκύλο μας και ακόμα χειρότερα αν φύγουμε από τον χώρο που είμαστε για να μιλήσουμε στο κινητό. Και οι δύο περιπτώσεις δείχνουν αγένεια.
  2. Να φέρνουμε στον κτηνίατρο και τα παιδιά μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τα παιδιά τους αλλά τα μικρά και κακομαθημένα παιδιά καλό είναι να μη τα φέρνουμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Όπως σε ένα νοσοκομείο πρέπει να επικρατεί ησυχία το ίδιο ισχύει και για ένα κτηνιατρείο. Επίσης το κτηνιατρείο μπορεί να μην είναι ασφαλές και για τα παιδιά. Ακόμα κι αν τα παιδιά σας είναι μεγάλης ηλικίας καλό θα ήταν να μένουν στο σπίτι. Μια εξαίρεση: Αν ο σκύλος σας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δεν έχετε κάποιον να αφήσετε τα παιδιά σας τότε δικαιολογείστε.
  3. Να αφήνουμε τον σκύλο μας να τρέχει ελεύθερος. Το κτηνιατρείο δεν είναι πάρκο σκύλων. Θα πρέπει να έχετε πάντα δίπλα σας τον σκύλο σας με κοντό λουρί δηλαδή να κρατάτε σε τέτοιο σημείο το λουρί ώστε να μη μπορεί ο σκύλος σας να απομακρυνθεί από δίπλα σας, να είσαστε σχεδόν σε σωματική επαφή.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ