Τρόποι για λιγότερο κόστος συντήρησης του σκύλου

0
1920

Όλοι αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να μας κάνει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πολλοί δεν αντέχουν το κόστος της συντήρησης κατοικίδιων ζώων το οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους για να τα παραχωρήσουν σε καταφύγια, να τα δωρίσουν ή ακόμα χειρότερα να τα πετάξουν ή να τα θανατώσουν. Ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε χαμηλά το κόστος συντήρησης. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποιους:

Εάν αγοράσετε ένα κουτάβι, να το αγοράσετε μόνο από αξιόπιστο κτηνοτρόφο: Τα «δωρεάν κουτάβια” ή από πώληση στο τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι χαριτωμένο, αλλά αυτό που δεν ξέρετε για το υπόβαθρό τους θα μπορούσε να καταλήξει να σας κοστίσει πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα. Αξιόπιστοι κτηνοτρόφοι χρεώνουν περισσότερο από το μέσο όρο κατάστημα κατοικίδιων ζώων, αλλά πληρώνετε για την εμπειρογνωμοσύνη σε σκύλους αναπαραγωγής για την καλή υγεία. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τη διενέργεια γενετικών εξετάσεων και την παροχή των κουταβιών με πρόωρη κοινωνικοποίηση, το οποίο θα σας κοστίσει λιγότερο στο κτηνίατρο και στη συμπεριφορά αργότερα. Με τα σκυλιά, όπως και με οτιδήποτε άλλο, ότι πληρώνεις παίρνεις.

Μη τσιγκουνεύεστε όταν πρόκειται για τα προληπτικά φάρμακα και τα εμβόλια: Αυτά τα λίγα επιπλέον χρήματα που χρειάζονται για φάρμακα μια-δυο φορές το χρόνο, μπορεί να φαίνεται σαν ένα ενοχλητικό βάρος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, καλύτερα να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε. Αν ο σκύλος σας έχει παράσιτα η θεραπεία σε συνδυασμό με τη νοσηλεία πιθανότατα θα σας κάνει να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη. Και όποιος είχε ποτέ σπίτι του ψύλλους θα σας πει πόσο θα άξιζε καλύτερα η προληπτική φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, κάποιες ασθένειες μπορούν να προληφθούν με εμβόλια που δεν είναι ακριβά, αντί να κοστίσουν τη ζωή του κατοικίδιου σας.

Βουρτσίστε τα δόντια του: Μη σας φαίνεται ανόητο αυτό. Αν ο σκύλος σας είναι πάνω από την ηλικία των τριών ετών και δε βουρτσίζετε τα δόντια του μπορεί να αποκτήσει περιοδοντική νόσο. Η θεραπεία γι’ αυτό, το οποίο απαιτεί και αναισθησία , κοστίζει ακριβά. Αν πληρώσετε για εξαγωγές δοντιών και για χειρουργική επέμβαση, τότε η θέα μιας οδοντόβουρτσας για τον σκύλο σας δεν θα φαίνεται ανόητο.

Χτενίστε τα μαλλιά του: Οι groomers χρεώνουν επιπλέον για αφαίρεση κόμπων. Κρατήστε χαμηλά το λογαριασμό εκτελώντας ένα χτένισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (μερικές ράτσες θέλουν καθημερινό χτένισμα).

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ