“Σκυλί είναι δεν κρυώνει!” – μια λανθασμένη και εγκληματική άποψη

0
1808

Ο σκύλος σου κρυώνει όπως κι εσύ! Μην τον αφήνεις έξω στο κρύο!
Θα έχετε ακούσει φυσικά την έκφραση “Σκυλί είναι δεν κρυώνει!”. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις όχι μόνο δεν θα έπρεπε να έχουν σκύλο αλλά θα έπρεπε να καταδικάζονται από την πολιτεία. Νόμος; Φυσικά και υπάρχει νόμος, αλλά όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις δεν τηρείται. Θα αφήνατε την σύντροφό σας ή το παιδί σας έξω στο κρύο; Φυσικά και όχι! Γιατί θα αφήνατε τον σκύλο σας;

Τα σκυλιά κρυώνουν όπως κρυώνουμε εμείς, παθαίνουν υποθερμία όπως εμείς και φυσικά νιώθουν την εγκατάλειψη όπως και εμείς. Είναι ανεύθυνο να αφήνουμε τον σκύλο μας στο κρύο.
Η φυσιολογική θερμοκρασία του σκύλο σας είναι 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε ο σκύλος σας να είναι σε περιβάλλον προστατευμένο από τον αέρα, τη βροχή και το κρύο.

Τα συμπτώματα της υποθερμίας είναι:

Λήθαργος
Αδυναμία
Δυσκολία στην αναπνοή
Τρέμουλο
Χαμηλός σφυγμός
Κώμα
Εάν παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα θα πρέπει να μεταφέρετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Η έκθεση του σκύλου στο κρύο και την βροχή θεωρείται κακοποίηση ζώου και τιμωρείται από το νόμο. Εάν παρατηρήσετε πως κάποιος ανεύθυνος θέτει την ζωή του σκύλου του σε κίνδυνο, τηλεφωνήστε και καταγγείλετε το γεγονός στο αστυνομικό τρήμα της περιοχής σας.

Πηγή: petsonly.gr

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ