Βέλγικο Μαλινουά

Το όνομα του το πήρε από την πόλη Μαλίν, του Bελγίου.  Το 1910 ο τύπος και ο χαρακτήρας του Βελγικού Ποιμενικού είχε σταθεροποιηθεί. Είναι μεσαίου μεγέθους με αδύνατους μύες. Τα αυτιά του είναι τριγωνικά και όρθια. Έχει μακρύ σκελετό, ύψος μέχρι 60 εκατοστά και βάρος 25-30 τα αρσενικά και 20-25 τα θηλυκά. Η διάρκεια ζωής του είναι μέσο όρο τα 12 χρόνια.

Ο Βελγικός μαλινουά είναι έξυπνος σκύλος και εκπαιδεύεται εύκολα. Με σωστή εκπαίδευση μπορεί να γίνει ο τέλειος σύντροφος, φύλακας. Το χρώμμα του είναι κανελί και έχει μαύρη μουσούδα ως τα μάτια. Αρχικά ήταν σκυλιά φύλαξης κοπαδιών τώρα όμως είναι στην υπηρεσία της αστυνομίας σκυλιά για ανίχνευση βομβών, ναρκωτικών στα αεροδρόμια, τα τελωνεία και στον στρατό. Επίσης χρησιμεύει στις διασώσεις ανθρώπων από φυσικές καταστροφές.

Είναι καλός φύλακας του σπιτιού και άψογος για συντροφιά. Έχει υπερβολική ενέργεια οπότε του αρέσουν οι βόλτες, γενικά θέλει πολύ εκτόνωση και παιχνίδι. Δεν είναι σκυλί για να το παραμελήσετε στο σπιτάκι του με την αλυσίδα γιατί θα το μετανιώσετε. Αγαπούν τα παιδιά αλλά θα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη όταν παίζουν μαζί γιατί μπορεί να προκαλέσουν άθελά τους ατύχημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ