Τζακ Ράσσελ Τερριέ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Τζακ Ράσελ τεριέ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 5/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:10/10

Πυκνότητα τριχώματος: 4/10

Φύλακας:5/10

Μέγεθος:3/10

Ευκινησία:10/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Αν κάναμε διαγωνισμό ενέργειας σκύλων τότε ο Τζακ Ράσελ θα κέρδιζε το πρώτο βραβείο! Πρόκειται για έναν σκύλο εξαιρετικά ενεργητικό με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και πραγματικά δεν κάθεται σε ένα σημείο ποτέ. Πάντα θέλει κάτι να κάνει. Αν είστε ήρεμοι άνθρωποι και έχετε ένα τέτοιο τρόπο ζωής τότε αυτός ο μικρός δαίμονας δεν είναι για εσάς. Επίσης αν δεν έχετε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα για να τον βγάζετε βόλτα για να εκτονώνεται τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν τον αποκτήσετε.

Είναι πολύ καλός σκύλος για συντροφιά αλλά είναι επίσης και πολύ καλός κυνηγός και του αρέσει να κυνηγάει μικρότερα ζώα. Για παράδειγμα είναι πολύ καλός στο να σκοτώνει ποντικούς. Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και για να τους κερδίσετε θα πρέπει να περάσετε από τις δοκιμασίες τους. Δεν τιθασεύονται εύκολα και δεν τους αρέσει η πειθαρχία. Οπότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή της εκπαίδευση του Τζακ. Όσο πιο μικρός είναι τόσο το καλύτερο αλλά να σας τύχει δύσκολος χαρακτήρας αφήστε το καλύτερα.

Αυτός ο μικρός κατεργάρης είναι ιδιαίτερα τσαμπουκάς και μπορεί να αρχίσει ένα καβγά από το πουθενά με άλλον σκύλο ή κάποιο άλλο ζώο. Δεν φοβούνται τίποτα και μπορούν να τα βάλουν με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτούς. Εκεί πρέπει να παρέμβετε εσείς για να διαφυλάξετε την ασφάλεια του Ράσελ σας γιατί προφανώς δεν ξέρει που πάει να μπλέξει.

Με τα παιδιά τα πάνε καλά και είναι άριστοι στον να σχηματίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το σπίτι σας και να κάνουν ένα σωρό αταξίες. Ο Τζακ ράσελ θέλει να είναι ενεργό μέλος της οικογένειας και ζει για να είναι μαζί σας. Οπότε καλόα θα ήταν να μην αφήνετε μόνο του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου άμα το κάνετε δεν θα βρείτε το σπίτι σας όταν γυρίσετε.

Εννοείται πως αυτός ο σκύλος χρειάζεται υψηλή και γερή περίφραξη γιατί μπορεί και να πηδήξει πολύ ψηλά αλλά και μπορεί να το σκάσει υπογείως. Οπότε προσοχή. Αποτελεί καλό φύλακα και θα σας ειδοποιήσει όταν ακούσει κάποιον να πλησιάζει. Προστατεύει τον χώρο του και δεν διστάζει να μπει μπροστά. Παρόλα αυτά το μέγεθος του δεν είναι και το καλύτερο για φύλακας.

Εάν λοιπόν πιστεύετε πως είστε ικανοί να κάνετε καλά αυτόν τον σκύλο τότε αποδεχτείτε την πρόκληση και αν τελικά κερδίσετε τον Τζακ Ράσελ τότε πραγματικά θα νιώσετε σαν να έχετε κερδίσει τον κόσμο!

Πηγή: www.ratsesskylon.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ