Ροτβάιλερ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Ροτβάιλερ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 10/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 10/10

Πυκνότητα τριχώματος: 5/10

Φύλακας: 10/10

Μέγεθος: 10/10

Ευκινησία:7/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Εάν υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να σας προστατεύσει τότε το όνομα Ροτβάιλερ τα λέει όλα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φύλακα. Υπάκουος, άριστος μαθητής στις εντολές και στην εκπαίδευση, πιστός, πανέξυπνος και ήρεμος όταν δεν χρειάζεται να επέμβει, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας σκύλων.

Αναμφίβολα το Ροτβάιλερ είναι ένα δυνατό σκυλί με δυνατή προσωπικότητα. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να φυλάει και να προσέχει σπίτια ή οικογένειες καθώς είναι στο αίμα του να προστατεύει την οικογένεια και τον χώρο που ζει. Από κάθε άποψη είναι ένας όμορφος σκύλος με έντονο παρουσιαστικό και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν ανεπιθύμητο να πλησιάσει.

Παρόλα αυτά τα ροτβάιλερ δεν είναι άγριοι σκύλοι που μπορούν να επιτεθούν στον οποιονδήποτε. Τους αρέσει να ζουν σε μια οικογένεια και μπορούν να κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πόσο πιστοί και πόσο δοτικοί σκύλοι είναι. Λατρεύουν τα παιδιά και τους αρέσει πολύ να είναι μαζί τους. Εφόσον εκπαιδευτούν σωστά αποτελούν έναν σκύλο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και συνήθειες. Δεν του αρέσει να γαβγίζει πολύ αλλά θα το κάνει μόλις δει κάποιον να πλησιάζει και δεν τον γνωρίζει. Με τους ξένους γενικά δεν έχει πρόβλημα αλλά σίγουρα αν δεν σιγουρευτεί για κάποιον δεν θα τον εμπιστευτεί.

Αποτελούν εξαιρετικούς μαθητές και μπορούν να εκπαιδευτούν πολύ εύκολα και με μεγάλη επιτυχία. Του αρέσει πολύ να ασκείται και να πηγαίνει βόλτες. Έτσι λοιπόν είναι σημαντική η καθημερινή βόλτα και η άσκηση γενικότερα. Εάν δεν ασκείται καθημερινά διοχετεύει ενέργεια και μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σε λίγο χρονικό διάστημα από τη βαρεμάρα. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε έναν σκύλο που θα σας προστατεύει και θα δίνει τα πάντα για εσάς τότε το ροτβάιλερ είναι μια ράτσα σκύλων γι εσάς

Πηγή: www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ