Πόιντερ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Πόϊντερ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 6/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:6/10

Πυκνότητα τριχώματος: 5/10

Φύλακας:5/10

Μέγεθος:7/10

Ευκινησία:7/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Ο πόιντερ σκύλος είναι πολύ γνωστός για τις ικανότητες του στο κυνήγι. Για την ακρίβεια οι συγκεκριμένη ράτσα σκύλου χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για κυνήγι. Έχουν καταπληκτική όσφρηση και πολύ καλή όραση. Το όνομα του (pointer – εκείνος που δείχνει)προδίδει την ικανότητα του να δείχνει το θήραμα στον κυνηγό.

Αυτή η ράτσα δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια στην εκπαίδευση για να γίνει κυνηγός. Λόγω του ότι έχει έμφυτο αυτό το χάρισμα μπορεί εύκολα να μάθει τα πάντα όσον αφορά το κυνήγι. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και αν το θέλετε μόνο για συντροφιά. Δυσκολεύεται λίγο στους βασικούς κανόνες υπακοής και θα σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να τα καταφέρει. Παρόλα αυτά δεν είναι και από τους δύσκολους σκύλους να εκπαιδευτούν.

Ο Πόιντερ έχει υψηλή αντοχή και τα πάει περίφημα στο ανώμαλο και απότομο έδαφος. Η ανάγκη που έχει για εξάσκηση είναι μέτρια αλλά άμα θέλετε να κάνετε αυτόν το σκύλο πραγματικά ευτυχισμένο τότε δεν έχετε παρά να τον αφήσετε σε μια τεράστια αλάνα και να τον αφήσετε να τρέχει με τις ώρες.

Η σχέση του με τα παιδιά είναι πολύ καλή και δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίζει και να τρέχει μαζί τους. Γενικά ακολουθεί την οικογένεια και τις δραστηριότητες της και θέλει να είναι μέρος της ομάδας.

Όταν μιλάμε για το Πόιντερ πρέπει να έχουμε κατά νου πως πρέπει να του παρέχουμε περιφραγμένο χώρο και όταν πάμε βόλτα μόνο με λουρί. Εκτός αν είναι ελεγχόμενος χώρος. Τα πόιντερ έχουν την τάση να κυνηγούν μικρότερα ζώα πουλιά, γάτες λόγω του ότι είναι κυνηγοί. Οπότε προσοχή και σε αυτό το θέμα.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως ο συγκερκιμένος σκύλος παρόλο που είναι κυνηγός μπορεί άνετα να συμβιώσει με μια οικογένεια και να γίνει μέρος αυτής. Το μόνο που θέλει από εσάς είναι αγάπη και καλή φροντίδα. Άμα του δώσετε αυτά τα δύο τότε θα τον έχετε κερδίσει ολοκληρωτικά. Θα κάνει τα πάντα για εσάς και θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος είτε κυνηγάτε είτε όχι.

Πηγή: www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ