Πεκινουά

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του πεκινουά. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 4/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:4/10

Πυκνότητα τριχώματος: 6/10

Φύλακας:5/10

Μέγεθος:2/10

Ευκινησία:4/10

Σχέση με παιδιά: 8/10

Η συγκεκριμένη ράτσα προέρχεται από την αρχαιότητα και πρόκειται για έναν σκύλο που έχει σε μεγάλο βαθμό τις αρετές του φύλακα αλλά χωρίς να γεμίζει το μάτι. Ο Πεκινουά θα γαβγίσει σε οτιδήποτε του φανεί ύποπτο και δεν θα διστάσει να πέσει στη «μάχη” ! Είναι υπερπροστατευτικός με τον ιδιοκτήτη του και θα είναι αδίστακτος με όποιον προσπαθήσει να τον πειράξει.

Χρειάζεται εκπαίδευση από μικρή ηλικία γιατί ο συγκεκριμένος σκύλος πρέπει να ξέρει που και πότε θα γαβγίσει αλλά και να μην είναι επιθετικός προς τρίτους γενικότερα. Η υπομονή είναι μια αρετή που θα χρειαστείτε για να εκπαιδεύσετε τον πεκινουά γιατί θα σας κάνει τη ζωή λίγο δύσκολη με τον ξεροκέφαλο χαρακτήρα του και το πείσμα του.

Αυτή η ράτσα σκύλου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις άσκησης και θα είναι μια χαρά με μια καθημερινή βόλτα. Απλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως λόγω της κοντής μύτης τους αλλά και του μικρού τους μεγέθους θα χρειαστεί να τον προστατέψετε από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή ειδικά το καλοκαίρι.

Με τα παιδιά μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι αλλά μπορεί και όχι! Σε αυτό το κομμάτι εξαρτάται από τον χαρακτήρα του πεκινουά σας αλλά και το πόσο νωρις ή σε πόσο βαθμό έχετε κοινωνικοποιήσει τον συγκεκριμένο σκύλο. Γενικά με άλλα ζώα τα πάει καλά. Έχετε κατά νου όμως πως ένας τέτοιος σκύλος δεν θα φοβηθεί τίποτα και αυτό δεν είναι καλό λόγω του μεγέθους του. οπότε καλό θα ήταν να προσέχετε όταν υπάρχουν τριγύρω μεγάλοι σκύλοι.

Ζουν με ευχαρίστηση μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα ή σε ένα τεράστιο σπίτι. Τους κάνει ακριβώς την ίδια αίσθηση. Γενικά δεν κάνουν αταξίες και πολλές φορές θα τους δείτε να απασχολούν τον εαυτό τους παίζοντας με το παιχνίδι τους χωρίς να μασάνε τα πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σας!

Γενικά θέλουν αγάπη και στοργή και δεν τους αρέσει να μένουν στο περιθώριο. Αν είστε εντάξει μαζί τους τότε δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα και θα γίνετε και οι καλύτεροι φίλοι.

Πηγή: www.ratsesskylon.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1.  

    Έχω 2χρονων θηλυκό πεκινουα και είμαι κατενθουσιασμένοι,και ευτυχισμένη,μου έχει δώσει πολύ αγάπη ,και το ίδιο και γω,δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την , Ζιζελ μου,και προ ολίγων ημερών έφερε στον δικό μου κόσμο 3χαριτωμενα μωρουλινια,περίμενα θηλυκό,αλλά όλα αγόρια,για μένα όμως ς δεν έχει πια σημασία τα αγαπώ πολύ και αποφάσισα να μη δώσουν κανένα και πέσει σε κανένα τρελοί ιδιοκτήτη,εγώ τα έφερα στον κόσμο είναι της κόρης μου και δεν μπορώ να αποχωριστώ κανέναν από τους 3ς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ