Μαλτέζ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Μαλτέζ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 5/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 5/10

Πυκνότητα τριχώματος: 7/10

Φύλακας: 3/10

Μέγεθος: 1/10

Ευκινησία:6/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Τα Μαλτέζ είναι σκύλοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σας σας φίλοι μπορείτε να τους έχετε πάντα μαζί σας. Είναι μικροί σε μέγεθος και καλόβολοι. Τους αρέσει να είναι μαζί σας και κυρίως στην αγκαλιά σας. Αποτελούν ιδανική συντροφιά και είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στον ιδιοκτήτη τους.

Τα μαλτέζ σαν ράτσα σκύλων δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την εξάσκηση. Τους αρέσουν οι καθημερινές βόλτες για να παίρνουν τον αέρα τους αλλά πιο πολύ απολαμβάνουν να ξεκουράζονται στον χώρο τους ή στον καναπέ.

Η σχέση τους με τα παιδιά είναι πολύ καλή και τους αρέσει πολύ το παιχνίδι. Εννοείται πως λατρεύουν τον ιδιοκτήτη τους και περιμένουν σε ανταπόδοση ακριβώς ότι δίνουν σε αυτόν. Αγάπη, αφοσίωση και μερικές ώρες την ημέρα για δραστηριότητες μαζί, είναι μερικά από τα συστατικά που πρέπει να έχει η σχέση σας με τον συγκεκριμένο σκύλο.

Όσον αφορά την εκπαίδευση , αν και τα Μαλτέζ δεν είναι από τα πολύ δύσκολα σκυλιά να εκπαιδεύσει κάποιος καλό θα ήταν να μάθει τις βασικές εντολές από μικρή ηλικία έτσι ώστε συμβίωση του μέσα στο σπίτι να είναι ομαλή και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα πάνε καλά με τους ξένους αν και στην αρχή είναι λίγο επιφυλακτικοί σκύλοι. Όσον αφορά άλλα ζώα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα και γενικά τα πάνε καλά. Γενικά γαβγίζουν και τους αρέσει. Ειδικά όταν κάποιος πλησιάζει στην πόρτα σας τότε αμέσως παίρνει μπρος ο συναγερμός γαβγίσματος! Αυτό είναι καλό βέβαια για εσάς γιατί δεν μπορεί να μπει κάποιος εύκολα στο σπίτι σας χωρίς να τον καταλάβετε.

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να δώσετε στο μαλτέζ αγάπη και αφοσίωση τότε θα το κάνετε πραγματικά δικό σας.

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1.  

    Πολύ ωραίο άρθρο και με πολυ χρήσιμες πληροφοριες , μιας που θα παρω ενα μαλτεζάκι!!! 👍👍👍

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ