Λαμπραντόρ

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Λαμπραντόρ. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 10/10

Αντίληψη – εξυπνάδα: 10/10

Πυκνότητα τριχώματος: 5/10

Φύλακας: 4/10

Μέγεθος: 7/10

Ευκινησία:7/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Το Λαμπραντόρ είναι ένα από τα πιο γνωστά σκυλιά στον κόσμο. Είναι τόσο δημοφιλή που τα έχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Αυτό άλλωστε οφείλεται στο γεγονός πως τα Λαμπραντόρ είναι σκυλιά που δένουν απίστευτα με τους ανθρώπους και τους αγαπούν υπερβολικά. Είναι πιστά και δοτικά προς τις οικογένειες τους. Είναι επίσης σκυλιά με σταθερό χαρακτήρα, καθόλου απρόβλεπτα και συνεχώς χαρούμενα και φιλικά. Ακόμη θεωρούνται εντελώς αξιόπιστα και προσαρμόζονται εύκολα χωρίς να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Αποζητούν τη φυσική και άμεση επαφή με την οικογένεια και πραγματικά θελουν να ακολουθούν οπουδήποτε. Τους αρέσει να τους αφιερώνεται χρόνος και το ανταποδίδουν στο δεκαπλάσιο με την αγάπη που δείχνουν. Θα κάτσουν δίπλα σας, θα σας ακολουθήσουν παντού μέσα στο σπίτι, θα ξαπλώσουν στα πόδια σας και θα κάνουν τα πάντα για να είναι σε επαφή μαζί σας. Εάν δεν θέλετε ένα τέτοιο σκύλο τότε μην επιλέξετε το Λαμπραντόρ. Ο σκύλος αυτός θα σας περιμένει υπομονετικά να γυρίσετε από τη βόλτα ή από τη δουλειά και τότε θα κουνήσει την ουρά του και θα σας γαβγίσει για καλωσόρισμα.

Το Λαμπραντόρ είναι πανέξυπνο σκυλί και εκπαιδεύεται πολύ εύκολα. Δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με την εκπαίδευση του ειδικά εάν την ξεκινήσετε νωρίς. Στην ράτσα αυτή αρέσει πολύ να μασάει πράγματα και δεν καταλαβαίνει αν είναι το πανάκριβο κινητό σας ή το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια γι αυτό θα πρέπει να κρατάτε μακριά του τέτοια αντικείμενα. Θα πρέπει να πούμε πως ακριβώς για τον λόγο του ότι του αρέσει να δαγκώνει θα πρέπει να προσέχουμε μην καταπιεί κάτι που ενδεχομένως δεν πρέπει, οπότε λίγη έξτρα προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

Πραγματικά το Λαμπραντόρ είναι πάρα πολύ φιλικό σκυλί και δεν φοβάται να το δείξει. Μπορεί να γίνει φίλος με οποιονδήποτε και παρόλο που είναι λίγο συγκρατημένος στην αρχή με τους αγνώστους, μετά από λίγο δίνει όλη την αγάπη του. Λατρεύει τα παιδιά και για το μόνο που πρέπει να ανησυχείτε όταν είναι κοντά τους θα πρέπει να είναι να μην τα ρίξει κάτω από το υπερβολικό παιχνίδι.

Δεν είναι και ο καλύτερος φύλακας του κόσμου και μπορεί όταν πλησιάσει κάποιος περίεργος την μάντρα σας να μην γαβγίσει αλλά να αρχίσει τα παιχνίδια μαζί του οπότε μην τον πολυ εμπιστεύεστε σε αυτόν τον τομέα.

Γενικά λόγου του μεγέθους του μπορεί να είναι λίγο ταραξίας και να κάνει ζημιές οπότε προσοχή σε όλα τα εύθραυστα αντικείμενα. Του αρέσει η εξάσκηση και θέλει συνεχώς να παίζει. Μην τον αφήνετε για μεγάλα διαστήματα μόνο του και χωρίς βόλτα γιατί έχει πολλή ενέργεια που δεν θα διστάσει να τη διοχετεύσει σε δραστηριότητες όπως σπάω το σπίτι σε 5 λεπτά.

Γενικά θα πρέπει να έχετε υπόψη πως τα Λαμπραντόρ είναι από τη φύση τους υπερκινητικά σκυλιά και γι αυτό χρησιμοποιούνται και από ομάδες διάσωσης, ή λαμβάνουν συχνά μέρος σε διαγωνισμούς εκπαιδευμένων σκύλων κλπ. Ένα ευτυχισμένο Λαμπραντόρ θα σας δώσει κυριολεκτικά τα πάντα. Θα σας προσφέρει όλα τα συναισθήματα και πραγματικά θα το λατρέψετε και θα σας λατρέψει.

Πηγή http://www.ratsesskylon.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ