Κανέ Κόρσο

Κανέ κόρσο θα πει σκυλί του πολέμου, χρησιμοποιήθηκε από Αιγύπτιους, Έλληνες, Πέρσες και Ρωμαίους ως φρουρός, για περιπολίες, ενώ κάποιες φορές έπαιρναν μέρος στις μάχες. Πρώτη φορά σε μάχη χρησιμοποιήθηκε το 600 π.Χ. Τα Κάνε Κόρσο είναι πολύ παλιά ράτσα χωρίς προσμίξεις. Η προέλευση του ονόματός του είναι από τη λέξη cohors που θα πει φύλακας.

Είναι πολύ δεμένος με τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του. Μη σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, γιατί έχει ηγετικό χαρακτήρα. Μία τέτοια ράτσα δε πρέπει να τη μαθαίνουμε να επιτίθεται γιατί μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο. Έτσι κι αλλιώς έχει αυτό το ένστικτο από μόνο του. Επιβάλεται λοιπόν η εκπαίδευση να γίνει από μικρό κουτάβι γιατί θα προσπαθήσει να πάρει την κυριαρχία από τον ιδιοκτήτη του. Έτσι με την κατάλληλη εκπαίδευση δε θα έχετε πρόβλημα αλλά θα έχετε έναν πειθαρχημένο, αφοσιωμένο και υπάκουο φύλακα-κέρβερο.

Είναι όμορφος, υπερήφανος, αγέρωχος αλλά και καχύποπτος με τους αγνώστους.  Είναι καλοσυνάτος, ήσυχος και δεν ενοχλεί ανθρώπους και ζώα εκτός αν κάποιος πάει γυρεύοντας. Δε θα έχετε πρόβλημα με τα παιδιά στο παιχνίδι με τον σκύλο, δεν είναι επιθετικά σκυλιά αλλά πρέπει να προσέχετε λόγω του όγκου μη τα χτυπήσει κατά λάθος. Το κανέ κόρσο εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του διότι είναι ένας σκύλος επιβλητικός, γυμνασμένος, δυνατός και συναρπαστικός. Δε χρειάζεται πολύ περιποίηση, είναι κορυφαίος και πιστός φύλακας προστατεύοντας τον ιδιοκτήτη του αλλά και γενικά την οικογένεια του. Αγαπάει την καθημερινή εκτόνωση με βόλτες, το παιχνίδι και τα παίρνει εύκολα όσων αφορά την εκπαίδευση μαθαίνοντας γρήγορα.

Το κανέ κόρσο παρουσιάζει λίγα προβλήματα υγείας γενικά, σοβαρότερα από αυτά είναι η δυσπλασία ισχίων, η αρθρίτιδα, οι καρδιοπάθειες, το σύνδρομο συστροφής στομάχου και η επιληψία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ