Γαλλικό Μπουλντόγκ

Το γαλλικό μπουλντόγκ κατάγεται από τη Γαλλία, όπως φαίνεται και απ’ την ονομασία του. Προέρχεται απ’ την αρχαία ελληνική φυλή των μολοσσών και εξαπλώθηκε από την Φοινίκη. Οι αγώνες σκύλων με ταύρους ήταν δημοφιλείς στην Αγγλία την Ισπανία αλλά και στη Γαλλία. Για τη δημιουργία της φυλής αυτής χρησιμοποιήθηκαν μικρόσωμοι σκύλοι αγγλικού μπουλντόγκ και τερριέ.

 

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι πιο μικρόσωμο από το Αγγλικό με μέσο ύψος 25-35 εκ. μέσο βάρος 6-12 κιλά και μέσο όρο ζωής τα 10 χρόνια. Έχει σχεδόν όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του σκύλου του αγγλικού μπουλντόγκ, εκτός από το μικρότερο μέγεθός του και τα αυτιά του που είναι πιο μεγάλα και όρθια. Ο χρωματισμός του τριχώματος του είναι συνήθως λευκός, μαύρος, ασπρόμαυρος και τιγρέ. Έχει μικρό προγναθισμό, ανεπτυγμένους μυς και είναι κοντότριχο.

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι αξιαγάπητο σκυλί με βασική αρετή του ότι είναι πολύ δεκτικό απέναντι στον ιδιοκτήτη του αλλά και στα παιδιά. Αγαπάει τα παιδιά και θέλει να είναι μέλος της οικογένειας. Είναι ήρεμη ράτσα, λαίμαργη στο φαγητό, με ελάχιστη περιποίηση, δε γαυγίζει συχνά και γενικά είναι καλή για φύλαξη. Χρησιμοποιείται ως σκύλος συντροφιάς. Καλό είναι να το έχετε στο σπίτι σας και όχι στην αυλή, και καλό είναι να βρίσκεται σε δροσερό περιβάλλον και χωρίς άσκηση τις ζεστές μέρες. Είναι έξυπνα, πεισματάρικα και μερικές φορές γίνονται άτακτα. Στην εκπαίδευση είναι λίγο ζόρικα. Αγαπημένο τους χόμπι είναι να κοιμούνται στον καναπέ ή στην αγκαλιά σας. Με τα υπόλοιπα ζώα τα πάνε γενικά καλά. Έχουν ενέργεια και είναι παιχνιδιάρικα αλλά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη εκτόνωση. Συνήθη είναι τα αναπνευστικά προβλήματα και οι παθήσεις των ματιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ