Φοξ Τερριέ

Φοξ τερριέ – Fox Terrier
Υπάρχουν δύο κύριες φυλές του Fox Terrier, η απάλη και η σγουρή, που προέρχονται από την Αγγλία. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορες φυλές απογόνων, που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα, η αμερικανική φυλή παιχνιδιών Fox Terrier αναπτύχθηκε από το Smooth Fox Terrier, ιταλικό Greyhound , Μάντσεστερ τεριέ , μικροσκοπικό Pinscher και Chihuahua φυλές.
Και οι δύο βασικοί τύποι του Fox Terrier έχει ως επί το πλείστον λευκό χρώμα με χρωματιστές στάμπες και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου. Είναι ουσιαστικά η ίδια φυλή, εκτός από τις διαφορές στις γούνες τους και μικρές διαφορές στο χρώμα. Ενδείξεις για κάθε είδος μπορεί να εμφανιστεί κατά τη γέννηση όπως μαύρο στο κεφάλι, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το μαύρο και το μαύρο -άσπρο. Αλλά υπάρχουν και άσπρα με στάμπες ή κεφάλια κανελί ή καφέ.

Fox Terrier αναφέρεται σε δύο διαφορετικές φυλές των τεριέ σκύλων: το Smooth Fox Terrier και το Wire Fox Terrier . Και οι δύο αυτές φυλές προέρχεται από τον 19ο αιώνα από σκύλους που κατάγονται από παλαιότερες ποικιλίες της βρετανικής τεριέ, και συνδέονται με άλλες σύγχρονες φυλές τεριέ λευκού χρώματος.
Ιστορία:
Από το 1870 και μετά, ένα πλήρες γενεαλογικό δέντρο για το Fox Terriers υπάρχει. Τρία σκυλιά, που είναι γνωστή ως Old Jock , Trap και Ταρτάρ, είναι οι πρόγονοι των πλέον σύγχρονων απογόνων του λευκού τεριέ. Παλιά Jock αναπαρήχθη από ένα μαύρο και το λευκό τεριέ. Αν και οριστική ιστορία για ράτσα δεν είναι γνωστό, πιστεύεται πως έτσι έχει προέλθει το σημερινό φοξ τερριέ.

Ιατρικά:
Μυασθένεια, καρκίνος, αναπνευστικά

Φιλικός με τα παιδιά: Σκυλιά φιλικά με τα παιδιά
Μέγεθος: μικρά
Τρίχωμα: μεσαίο τρίχωμα
Περιποίηση: ελάχιστη
Χρησιμότητα: συντροφιά
Εκπαίδευση: αρκετή
Ιατρικά: λίγα
Περιβάλλον: Μόνο μέσα στο σπίτι
Ιδιοσυγκρασία: Άγρυπνος Αθλητικός Ανεξάρτητος Ατρόμητος Γενναίος Γοητευτικός Ενεργητικός

Πηγή: ratses.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ