Ντόγκο Αρτζεντίνο

Διαβάστε για την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του Ντόγκο Αρτζεντίνο. Ανακαλύψτε πως του αρέσει να ζει και τα χαρακτηριστικά της ράτσας του. Δείτε παρακάτω.

Εκπαίδευση: 3/10

Αντίληψη – εξυπνάδα:6/10

Πυκνότητα τριχώματος: 5/10

Φύλακας:10/10

Μέγεθος:10/10

Ευκινησία:5/10

Σχέση με παιδιά: 10/10

Ο ντόγκο αρτζεντίνο είναι ένας πιστός σκύλος που αποτελεί ιδανικό φύλακα για την οικογένεια αλλά και για το σπίτι. Είναι πολύ καλός με τα παιδιά και του αρέσει πολύ το παιχνίδι. Είναι αρκετά έξυπνος και δυνατός. Εκπαιδεύεται εύκολα αλλά με την προϋπόθεση πως είστε υπομονετικοί αλλά και επιμένετε πάνω στην εκπαίδευση. Πρέπει να δείχνετε στο Ντόγκο ποιος είναι ο αρχηγός γιατί έχουν την τάση να κυριαρχούν και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο.

Είναι σημαντικό σημείο να κοινωνικοποιήσουμε τον Αρντζεντίνο μας από πολύ μικρή ηλικία (παράλληλα με την εκπαίδευση) αλλά και να του δείχνομε ποιος είναι ο ρόλος του μέσας στην οικογένεια. Να θυμάστε πως όσο πιο πολλά επενδύσετε όσο είναι μεικρός τόσο πιο πολλά θα πάρετε από εκείνον όσο μεγαλώνει. Με τα άλλα ζώα δεν είναι επιθετικός και σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ειδικά εάν έχει μεγαλώσει από κουτάβι μαζί με ένα άλλο κατοικίδιο. Γενικά είναι ήσυχος και δεν δημιουργεί φασαρίες και ειδικά αν έχει εκπαιδευτεί καλά.

Δεν γανγίζουν πολύ συχνά αλλά σίγουρα θα σας ειδοποιήσουν όταν κάποιος πλησιάζει στο σπίτι. Τους αρέσει να είναι με την οικογένεια και τους αρέσει να τρέχουν και να παίζουν σε μεγάλες εκτάσεις. Αν και ο ντόγκο δεν είναι σκύλος με τεράστιες απαιτήσεις όσον αφορά την άσκηση καλό θα ήταν να τον κρατάτε σε εγρήγορση πνευματικά και σωματικά.

Αυτός ο πανέμορφος και δυνατός σκύλος θα κάνει τα πάντα για να σας προστατέψει και το μόνο που θέλει από εσάς είναι αγάπη και στοργή.

Πηγή: http://www.ratsesskylon.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ