Κρυώνουν τα σκυλιά;

0
1355

Χιονισμένο κουτάβι!
του Γιάννη Αραχωβίτη
Θετικός εκπαιδευτής σκύλων & ανθρώπων

Μην ακούτε αυτούς που λένε ότι τα σκυλιά δεν κρυώνουν , ότι δεν έχουν ανάγκη καιείναι εφτάψυχα.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά τις ίδιας αντοχής στο κρύο (ή και στην ζέστη), ούτε όλα έχουν την ίδια φυσική προστασία (τρίχωμα). Ιδιαίτερα τώρα με τον χιονιά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή. Την νύχτα οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά πολύ και ένα σκυλί που είναι βρεγμένο και εκτεθειμένο στο κρύο και στο αγιάζι υποφέρει και κινδυνεύει. Υπάρχουν σκυλιά που υποφέρουν και είναι πολύ κρυουλιάρικα, περισσότερο και από τους ανθρώπους (π.χ. τσιουάουα).

Ακόμα περισσότερο κινδυνεύουν τα σκυλιά που βρίσκονται στις ταράτσες και στις αυλές ιδιαίτερα τα δεμένα και εκείνα που δεν έχουν καταφύγιο.

Αν δείτε κάποιο γείτονα να έχει σκυλί απροστάτευτο από τις καιρικές συνθήκες, πείτε ,με ευγένεια, δυο λόγια. Εξηγήστε του ότι τα σκυλιά δεν είναι .. πολικές αρκούδες. Χρειάζονται και αγαπούν ένα ζεστό κρεβατάκι. Μια φωλιά να κουρνιάσουν στην στέγνα και στην απανεμιά.

Αν σας περισσεύει μια παλιοκουβέρτα , στρώστε την σε ένα κατάλληλο σημείο να πάει το αδεσποτάκι να βολευτεί. Δώστε ρούχα που δεν τα χρειάζεστε στην ζωοφιλική της γειτονιάς. Κάντε το καλό και προς τον άνθρωπο, και προς όλα τα πλάσματα του θεού. Τα σκυλιά αποδεδειγμένα είναι ο καλύτερος άνθρωπος του ανθρώπου. Εμείς;
Μάθε περισσότερα: https://www.facebook.com/groups/343225240397/
Γίνε φίλος της Σελίδας: https://www.facebook.com/pages/StarDogs/540511602687942

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ