Ιταλία: Τροποποιείται ο νόμος που προβλέπει κατάσχεση… κατοικίδιων για όσους χρωστούν

0
1090

Ένας απίστευτος νόμος πρόκειται να αναθεωρηθεί στην Ιταλία. Πρόκειται για τη δυνατότητα του δημοσίου να προχωράει σε… κατασχέσεις κατοικίδιων ζώων για όσους χρωστούν προς το δημόσιο.

«Είναι ασύλληπτο τα κατοικίδια ζώα να μπορούν να θεωρηθούν κατασχέσιμα αντικείμενα, ο νόμος πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζαν Λούκα Γκαλέτι, ότι θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Η ιταλική κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό δεσμεύεται «να προστατεύσει την ιδιαίτερη σχέση αγάπης του ιδιοκτήτη με τα κατοικίδιά του, λαμβάνοντας υπόψη και την χρησιμότητά τους για την συνδρομή στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ηλικιωμένων».

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές τις οποίες και παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντρέα Οράλντο, με αίτημα τη θέσπιση της προστασίας σκύλων και γάτων σε περιπτώσεις που διατάσσεται η κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο ή και ιδιώτες.

«Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια καλή είδηση. Ιδίως για τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ιταλών που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα κατοικίδιο», σχολίασε ο Ερμέτε Ρεαλάτσι, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ