Γίνε εκπαιδευτής σκύλων

0
2008

StarDogs Trainers Academy

Η σχολή εκπαιδευτών σκύλων του StarDogs ιδρύθηκε από την ανάγκη να αλλάξουμε τη σχέση μας με τα σκυλιά, τα ζώα γενικότερα, και τον τρόπο χρησιμοποίησης και αντιμετώπισής τους.
Πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος, με τον ανθρωποκεντρισμό του, έχει αδικήσει κατάφορα τα άλλα πλάσματα και ιδιαίτερα αυτό το ζώο, που ο ίδιος ονόμασε «καλύτερό του φίλο».
Αν όμως παρακολουθήσουμε την ιστορία με δίκαιο μάτι, θα δούμε ότι δυστυχώς τέτοια συμπεριφορά δεν θα την άξιζε ούτε ο χειρότερός μας εχθρός.
Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανατριχιαστικά παραδείγματα για να καταδείξουμε την αλήθεια του πιο πάνω ισχυρισμού. Δυστυχώς όλοι μας, στην Ελλάδα, έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτης βαναυσότητας, εκμετάλλευσης ή και εγκατάλειψης εις βάρος αυτών των συμπαθητικών πλασμάτων, αυτών των αγνών ψυχών, που μας δίνουν όλη τους την αγάπη σε καθημερινή βάση.
Και σίγουρα η έλλειψη γνώσης και ζωοφιλικής κουλτούρας είναι κάτι που από μόνο του μας κράτησε γα 100δες χρόνια σε συμπεριφορές «Μεσαιωνικές».

Στο StarDogs Trainers Academy η αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι το βασικό μας εργαλείο. Με αυτό εξασφαλίζουμε την ποιότητα των εκπαιδευτών μας και την ψυχική τους εμπλοκή με αυτό το υπέροχο λειτούργημα. Γιατί δεν μπορείς να γίνεις καλός σε κάτι που δεν αγαπάς. Και δεν μπορείς να είσαι καλός δάσκαλος αν δεν αγαπάς τον μαθητή σου (σκυλί).
Το δεύτερο εργαλείο μας είναι η γνώση, η εμπειρία και η επιστημονική μας κατάρτιση. Όλα αυτά γίνονται μέσα από την ενεργή πρακτική και την μελέτη κτήμα των σπουδαστώ μας. Μέσα σε ένα γόνιμο περιβάλλον οι σπουδαστές μας παρατηρούν, αναλύουν, προβληματίζονται, βρίσκουν λύσεις και συνθέτουν εκπαιδευτικές προτάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες των κηδεμόνων των σκύλων αλλά και ευημερία του ίδιου του ζώου.
Μέσα από ζωντανά, διαδραστικά, γεμάτα από θεωρεία και πρακτική μαθήματα ο σπουδαστής θα αναπτύξει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει ολοκληρωμένος και σωστός επαγγελματίας και να είναι χρήσιμος στην κοινωνία και στον τομέα του ως θετικός εκπαιδευτής σκύλων.

Το StarDogs, εδώ και χρόνια, είναι πρώτο σε όλη την Νότια Ευρώπη, στην προώθηση των θετικών τρόπων εκπαίδευσης. Εκπαιδεύουμε τους νέους, σύγχρονους εκπαιδευτές ζώων που θα πρέπει να διακρίνονται για το ζωοφιλικό τους αίσθημα και την επαγγελματική κατάρτιση. Σήμερα 100δες μαθητές μας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης είναι αναγνωρισμένοι και επιτυχημένοι επαγγελματίες.
Για μας η διδασκαλία δεν είναι απλή μετάδοση γνώσεων. Είναι έμπνευση, είναι αποστολή, είναι προσκόλληση στην ποιότητα δουλειάς και στα ευγενικά αισθήματα του ανθρώπου, που τον κάνουν ηγέτη της συμφιλίωσης του με το ζωντανό και άψυχο περιβάλλον. Εκπαιδεύουμε γιατί αγαπάμε και όχι για να επιβληθούμε. Εκπαιδεύουμε για να βοηθήσουμε και όχι για να κυριαρχήσουμε. Πιστεύουμε στην αρμονική συνύπαρξη και όχι στη καθυπόταξη.

Οι εγγραφές έχουν προχωρήσει! Λίγες θέσεις διαθέσιμες! Έναρξης μαθημάτων Νοέμβριος , 2015. Πληρ. info@StarDogs.gr , τηλ. 6945 954 564

Ζωο-φιλικά
Γιάννης Αραχωβίτης
Διευθυντής Σπουδών
StarDogs Trainers Academy
Πρωτοπορία, Ποιότητα, Πάθος!

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ