Είναι σωστό οι σκύλοι να τρώνε γαλοπούλα;

0
2737

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί σκυλογονείς αναρωτιούνται αν είναι σωστό να δίνουν γαλοπούλα στους σκύλους τους. Μία σύντομη απάντηση είναι: ναι, (αν ο σκύλος δεν έχει κάποια θέματα διατροφής) μπορούμε να δώσουμε κρέας γαλοπούλας στο σκύλο μας. Χρειάζεται όμως προσοχή να μην έχει σάλτσα και πέτσα επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και μπορεί να προκαλέσουν παγκρεατίτιδα. Επίσης δε πρέπει ΠΟΤΕ να δώσουμε τα κόκαλα της γαλοπούλας να φαγωθούν από τους σκύλους. Γενικά καλό είναι πριν δώσουμε κάτι να φάει ο σκύλος μας να ζητάμε τη γνώμη του κτηνιάτρου μας.

Άσχετα αν σχεδιάζεται το γιορτινό σας τραπέζι να περιλαμβάνει γαλοπούλα ή όχι, ζητήστε από τους καλεσμένους σας να μη δώσουν φαγητό από το τραπέζι στο σκύλο σας αν είναι εκεί γύρω. Αν τελικά ο σκύλος σας τραφεί με τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά να προσέξετε για ενδείξεις παγκρεατίτιδας οι οποίες είναι διάρροια και εμετός.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ