Είναι καλό οι σκύλοι να τρώνε σταφύλια;

0
4271

Τα σταφύλια και οι σταφίδες είναι τοξικά για τους σκύλους και ποτέ δε πρέπει να επιτρέπουμε να τα τρώνε. Οι κτηνίατροι δεν είναι απολύτως βέβαιοι αλλά έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, μια πολύ σοβαρή κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Ακόμα και μία ρόγα σταφυλιού ανά σωματικό βάρος μπορεί να δημιουργήσει θέμα σε κάποιους σκύλους.

Τα συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας είναι εμετός, υπερβολική πόση νερού και λήθαργος. Τελικά σταματάει η παραγωγή ούρων και το κακό έχει ήδη γίνει…. Το περίεργο είναι πως αυτό συμβαίνει σε ορισμένους σκύλους και δεν έχει επιβεβαιωθεί γιατί κάποια επηρεάζονται και κάποια όχι.

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας φάει σταφύλια ή σταφίδες καλό είναι να καλέσετε τον κτηνίατρο και να του πείτε πόση ποσότητα έφαγε και πόσο ζυγίζει. Αν μόλις έγινε η κατάποση λογικά θα σας πει πως πρέπει να του προκαλέσετε εμετό. Αν ο σκύλος σας εμφανίσει σημάδια νεφρικής ανεπάρκειας θα πρέπει να τον πάτε αμέσως στον κτηνίατρο γιατί απαιτείται εντατική φροντίδα από αυτόν.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ