Εντολή “Κάτσε όμορφα”

0
1714

Με αυτή την εντολή ο σκύλος πρέπει να ισορροπήσει σε καθιστή θέση ενώ δε θα έχουν επαφή τα μπροστινά του πόδια με το έδαφος. Για αρχή καθίστε σε μία καρέκλα και βάλτε τον σκύλος σας να κάτσει ανάμεσα στα πόδια σας με μέτωπο προς εσάς (αν έχετε μικρό σκυλάκι καθίστε στο πάτωμα). Αυτή η στάση θα βοηθήσει τον σκύλο σας να νιώσει άνετα όσο δε πατάει με τα μπροστινά του πόδια και χωρίς να φοβάται μην πέσει πίσω.Ξεκινάτε λοιπόν βήμα-βήμα:

Κρατήστε μία λιχουδιά λίγα εκατοστά πάνω από τη μύτη του. Για να φτάσει ο σκύλος τη λιχουδιά θα πρέπει να σηκώσει τα μπροστινά του πόδια πάνω από το έδαφος διατηρώντας τη καθιστή θέση. Σταδιακά σηκώνεται τη λιχουδιά αργά προς τα πάνω μέχρι τα πόδια του να σηκωθούν αρκετά ψηλά από το έδαφος χωρίς όμως να χαλάσει την καθιστή του θέση. Όσο βελτιώνεται η εκτέλεση της εντολής  καθυστερούμε να δώσουμε την λιχουδιά για να παραμείνει πιο πολύ διάστημα στην επιθυμητή στάση. Όταν πλέον θα έχει τη σωστή στάση τότε λέμε και την εντολή <κάτσε όμορφα>.

Όταν θα έχει μάθει να εκτελεί σωστά την εντολή τότε δεν τον βάζουμε πλέον ανάμεσα στα πόδια μας αλλά τον βάζουμε κοντά-απέναντι στον τοίχο και επαναλαμβάνουμε όλα τα προηγούμενα. Τελικά ο σκύλος σας θα φτάσει να είναι ικανός να εκτελεί την εντολή χωρίς καμία υποστήριξη.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ