7 ράτσες που αγαπούν το ψυχρό κλίμα

0
3907

Ο χειμώνας μπήκε και το κρύο είναι καθημερινό πλέον σχεδόν σε όλη τη χώρα. Όλοι λίγο πολύ βγαίνουμε έξω με μπουφάν, κασκόλ, σκούφο και γάντια αλλά υπάρχουν κάποιοι που δε ξέρουν τι θα πει να κρυώνεις ίσα ίσα το λατρεύουν και ζούνε για τέτοιο καιρό. Αυτοί λοιπόν δεν είναι άλλοι από κάποιες ράτσες σκύλων οι οποίες είναι:

  • Alaskan Malamute Είναι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σκυλιά που τα χρησιμοποιούν στα έλκηθρα στην Ανταρκτική. Έχει πολύ χοντρό δέρμα και πυκνό τρίχωμα.
  • Keeshond Η προέλευσή του είναι από την Αρκτική οπότε το καθιστά κατάλληλο για ψυχρά κλίματα. Έχει παχιά γούνα που το κρατάει ζεστό ενώ το χρησιμοποιούσαν ως φύλακα σε ποταμόπλοια στην Ολλανδία.
  • Newfoundland Έχει βαριά γούνα που το προστατεύει από τα παγωμένα νερά επειδή έτσι τα χρησιμοποιούσαν. Έγινε λοιπόν ιδανικός για ψυχρά κλίματα.
  • Norwegian Elkhound Μία αρχαία ράτσα από την Σκανδιναβία με σκανδιναβικά χαρακτηριστικά η οποία χρησιμοποιείται εκεί στο κυνήγι κι έτσι απέκτησε μεγάλη αντοχή στις ψυχρές καιρικές συνθήκες.                                         
  • Tibetan Mastiff  Έχουν μεγαλώσει στο ψυχρό κλίμα των Ιμαλαϊων και έχουν ένα διπλό στρώμα χοντρής γούνας με πλήρη μόνωση.
  • Siberian Husky Μία μεγάλη ράτσα η οποία έχει μάθει στα ψυχρά κλίματα της Σιβηρίας και κυρίως στη βορειοανατολική Ασία έχει χρησιμοποιηθεί στα έλκηθρα και έχει αποκτήσει  διπλό και από το παχύτερο τρίχωμα σε σχέση με πολλές άλλες ράτσες σκύλων.
  • Saint Bernard Προέρχεται από τις ελβετικές Άλπεις και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την ανεύρεση ταξιδιωτών στις χιονοθύελλες. Έτσι αυτή η ράτσα έμαθε να ζει σε κλίμα με πολύ κρύο και πολύ χιόνι.                                                                                                                            Σημείωση: Όλες αυτές οι ράτσες μπορεί να έχουν εκτραφεί στα πολύ κρύα και ψυχρά κλίματα και να αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε παθαίνουν κρυοπαγήματα και υποθερμία. Οπότε θα πρέπει να έχετε το νου σας ώστε να είναι ασφαλή και να μη παίζεται με την υγεία τους.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ