5 χαρακτηριστικά ηλικιωμένων σκύλων

0
2038

 

Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι καλόψυχα και γλυκά, αλλά είναι και δύσκολα. Μπορεί να ξεχνάνε πράγματα, όπως το πού μπορεί να πάνε και ποιος είσαι. Ξυπνούν τις πρώτες πρωινές ώρες και γαυγίζουν χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εγκαταλείπουνε ηλικιωμένους σκύλους. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να υιοθετήσουν τέτοια σκυλιά πέρα από μια ορισμένη ηλικία. Είναι απλά συμπάθεια; Σίγουρα  ξέρουμε ότι ηλικιωμένα σκυλιά αποκτούν οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά τους σκύλους.

 

Λεκέδες και οσμές
Πολλοί ηλικιωμένοι σκύλοι δεν μπορούν να “κρατηθούν” όπως έκαναν στο παρελθόν, έτσι το μέρος που ζουν μπορεί να είναι βρώμικο από ακαθαρσίες. Με τον καιρό θα αποκτήσετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και λύσεις που βρίσκονται στην αγορά όπως η μαγειρική σόδα.
Μεγάλο βάρος
Τα ηλικιωμένα σκυλιά αγαπούν τη ρουτίνα. Ένα μέρος της ρουτίνας είναι να κοιμάται μαζί σας στο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να συγκρατήσετε το παλιό φίλο σας στην αγκαλιά σας; Οι ιδιοκτήτες μεγάλων σκύλων αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα. Μπορείτε να σηκώσετε ένα σκύλο βάρους 50 κιλών; Όταν αγαπάτε ένα γέρικο σκυλί, θα ανακαλύψετε τους μυς που δεν ξέρατε ότι υπήρχαν.
Ψάχνοντας τον τέλειο ύπνο
Ξυπνάει π.χ. στις δύο και συνεχώς γαβγίζει. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι μπορεί να εμφανίσουν μεταβολές στον κύκλο του ύπνου / αφύπνισης. Πόνος, άγχος ή η ηλικιακή άνοια  μπορεί να είναι πίσω από όλα αυτά. Αν τον αφήσετε να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας θα μπορούσε να βοηθήσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να μιλήσει για να μας δώσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει.
Ταξίδι μέσα στο χρόνο
Ορισμένες εμπειρίες έχουν σφραγίσει τις καρδιές και το μυαλό μας αλλά και τα σκυλιά μας, οπότε καλό είναι να τις θυμόμαστε. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα σκυλιά έχουν τόσο μακροχρόνια μνήμη και τηλεπάθεια και μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μας. Έτσι καθίστε το βράδυ με το σκυλί σας και θυμηθείτε κάθε λεπτομέρεια από κάποια όμορφη στιγμή από τα προηγούμενα χρόνια.
Άξιος ιδιοκτήτης 
Υπάρχει ένα ρητό που λέει: μακάριος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει την αγάπη ενός ηλικιωμένου σκύλου. Ακούγεται όμορφα αλλά είναι λίγο ανόητο. Τα σκυλιά έχουν ανιδιοτελή αγάπη . Το να είσαι άξιος της αγάπης τους είναι μια άλλη ιστορία. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι. Τα ηλικιωμένα σκυλιά, είναι υπέροχα πλάσματα και θα συγχωρήσουν τις αδυναμίες σας.

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ