5 λόγοι που κάνουν τη βόλτα του σκύλου απαραίτητη

0
6017

Η ζωή με έναν σκύλο εκτός από συντροφιά και παιχνίδι έχει και πολλές ευθύνες. Μία πολύ βασική είναι η βόλτα καθημερινά, συνήθεια που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται από όλους τους ιδιοκτήτες. Όταν ο σκύλος δεν βγαίνει έξω αποκτά προβλήματα συμπεριφοράς και έχει επιπτώσεις στην υγεία του, όπως να παίρνει επιπλέον βάρος.

Για να το κατανοήσετε καλύτερα, σκεφτείτε πώς είναι ένα παιδί που κάθεται όλη μέρα στο σπίτι. Ας δούμε 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να βγάζουμε οπωσδήποτε τον σκύλο μας καθημερινά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα για μισή ώρα:

1. Αναπτύσσει την τόσο σημαντική για εκείνον κοινωνικότητά του. Η επαφή με το περιβάλλον, άλλους σκύλους, ανθρώπους, αλλά και καταστάσεις που δε συναντάει στο σπίτι όπως ένας ποδηλάτης ή ένας δυνατός θόρυβος, τον βοηθούν να προσαρμόζεται πιο αρμονικά. Εξάλλου είναι στη φύση του να βρίσκεται έξω και να παίρνει μυρωδιές και ήχους για να επικοινωνεί.

2. Δυναμώνει τη σχέση μας με τον σκύλο. Είναι ο χρόνος που θα περάσουμε μαζί του, θα έχει την προσοχή μας, θα τον εκπαιδεύσουμε, θα τον διορθώσουμε, θα τον επιβραβεύσουμε.

3. Είναι ωφέλιμο για την υγεία του. Η άσκηση απομακρύνει τον κίνδυνο να πάρει περιττά κιλά όπως επίσης και η βόλτα στον ήλιο δυναμώνει τον οργανισμό του. Αρκεί, βεβαίως, να μην έχει πολύ ζέστη έξω, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι.

4. Βελτιώνεται η πνευματική και σωματική ισορροπία του σκύλου. Όπως και ο άνθρωπος έτσι και ο σκύλος πρέπει να είναι υγιής και σαν οργανισμός αλλά και σαν προσωπικότητα. Οι βόλτες τον κάνουν χαρούμενο και υγιή και επιστρέφοντας σπίτι δεν έχει ανάγκη να εκτονωθεί μασώντας το χαλί ή γαβγίζοντας συνεχώς.

5. Βοηθούν τον σκύλο να μη νιώθει μοναξιά. Η πρωινή βόλτα είναι κάτι στο οποίο επιμένω σε όλες τις περιπτώσεις που καλούμαι να δώσω συμβουλές. Ο σκύλος θα περάσει όλη τη μέρα μόνος του. Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό για εκείνον, όμως μια γεμάτη βόλτα πριν φύγετε, θα τον κάνει να νιώθει λιγότερο άγχος και μοναξιά.

Αφού αποφασίσατε να αποκτήσετε σκύλο, δώστε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα για τη βόλτα του. Αν το κάνετε βιαστικά και με γκρίνια, δε θα αρέσει ούτε σε εσάς ούτε στον σκύλο σας. Επιπλέον είναι ωφέλιμη και για τη δική σας υγεία. Προσπαθήστε να φτιάξετε μια όμορφη, ήρεμη ρουτίνα και θα διαπιστώσετε πως θα γίνει η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας για όλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ