3 απλά βήματα για να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας

0
8105

Για να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας θα πρέπει να αγγίζετε συχνά τα πόδια του ώστε να είναι συνηθισμένος στην ιδέα και να του μιλάτε ήρεμα. Έτσι θα ρθει η ώρα που θα κόψετε τα νύχια του χωρίς να έχετε αντιδράσεις και άγχος από την πλευρά του σκύλου. Τα νύχια του θα πρέπει να τα διατηρήσετε στο σωστό μήκος. Αν ακούτε τον χαρακτηριστικό θόρυβο από τα νύχια όταν ο σκύλος περπατάει στο πάτωμα τότε είναι μακριά τα νύχια και ήρθε η ώρα για να κοπούν. Αν τελικά φοβάστε να το κάνετε μπορείτε να πάτε σε κτηνίατρο ή groomer. Ακολουθήστε λοιπόν τα τρία απλά βήματα:

  1. Διαλέξτε το πόδι και τοποθετήστε τον δείκτη σας στην κορυφή του πρώτου δαχτύλου του ποδιού του σκύλου και τον αντίχειρά σας κάτω στο μαξιλαράκι του δαχτύλου του. Πιέστε τον δείκτη σας προς τα εμπρός και τον αντίχειρά σας λίγο πίσω από το μαξιλαράκι για να βγει το νύχι προς τα έξω. Η όλη κίνηση πρέπει να γίνεται απαλά και ήρεμα.
  2. Με το άλλο χέρι μας κρατάμε τον ειδικό νυχοκόπτη και κόβουμε την άκρη του νυχιού σε ευθεία γραμμή. Να είστε προσεκτικοί στο να μη κόψετε μακριά και ψηλά το νύχι μετά την καμπύλη που κάνει γιατί μπορεί να προκληθεί αιμορραγία. Κόβουμε το πολύ δύο χιλιοστά.
  3. Μόλις κόψετε τα νύχια εξετάζετε προσεκτικά τις πατούσες του σκύλου αφαιρώντας τυχόν ξένα αντικείμενα και σημειώνετε αν έχουν κάποιο τραυματισμό.
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θεόδωρος Δημητριάδης
Υπαξιωματικός Ε.Σ. με ειδικότητα Συνοδός Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων. Ασχολείται επαγγελματικά με εκπαίδευση και διαχείριση σκύλων, ενημερώνεται και επιμορφώνεται συνεχώς και αυτό αποτελεί και το μεγάλο του πάθος. Γράφει στο site για θέματα εκπαίδευσης, περιποίησης και συμπεριφοράς σκύλων και δίνει πολύτιμες συμβουλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ