10 καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένειες με παιδιά

0
8769

Συχνά τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους σκυλάκι. Τις περισσότερες φορές η εμφάνιση ενός σκύλου στο σπίτι φέρνει μεγάλη χαρά στα παιδάκια, έχοντας μάλιστα υπόψη πως τα σκυλιά χρησιμοποιούνται πολύ επιτυχημένα στη φροντίδα των παιδιών, η απόκτηση ενός σκύλου είναι απαραίτητη σε οικογένεια με παιδιά.

Για το παιδάκι σας ο σκύλος θα γίνει ο καλύτερος φίλος του, στον οποίον θα μπορεί να έχει εμπιστοσύνη και με τον οποίον θα μπορεί να παίζει όταν οι γονείς είναι απασχολημένοι.

Εκτός από τα παραπάνω θετικά, ο σκύλος μπορεί να γίνει πραγματικός φύλακας του σπιτιού και να κρατήσει μακριά τους κλέφτες.

Συχνά, αμέσως μετά την απόφαση απόκτησης σκύλου, έρχεται το ερώτημα: τι ράτσα να πάρουμε; Οι περισσότερες οικογένειες θα ήθελαν να αποκτήσουν σκύλο που να ενδείκνυται για συγκατοίκηση με μικρό παιδί.

Ειδικά γι αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ράτσα σκύλου να προτιμήσουν, ετοιμάσαμε το TOP 10 με τις καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένειες με παιδιά.

#1 Μπόξερ
Μπόξερ
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μπόξερ είναι η απέραντη αγάπη για τα παιδιά. Αυτό το σκυλί λατρεύει να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους και τους ανταμείβει απλόχερα με τρυφερότητα και χάδια. Τα ζωηρά μπόξερ έχουν ανάγκη από ασκήσεις και δραστηριότητες και γι αυτό τρελαίνονται  να τρέχουν και να παίζουν με τα παιδιά.

#2 Μαστίφ
Μαστίφ
Αυτός ο καλοκάγαθος γίγαντας είναι φτιαγμένος για οικογένεια με παιδιά. Η τρυφερότητά του και η φροντίδα του για τα παιδιά θα σας εντυπωσιάσει.

#3 Παλαιός (Αρχαίος) Αγγλικός Ποιμενικός (Shepherd’s Dog ή Bobtail)
Bobtail
Αυτό το σκυλί έχει τη φήμη του τρυφερού αν και συχνά ξυπνάει το ένστικτό του για προστασία των αγαπημένων του ανθρώπων, όταν αντιλαμβάνεται απειλή. Κάτι που δεν είναι κακό, αφού στο πρόσωπο του αγαπητού φίλου το παιδί σας θα αποκτήσει και άξιο υπερασπιστή.

#4 Λαμπραντόρ
Λαμπραντόρ
Άλλη μια δημοφιλή ράτσα, προτεινόμενη για παιδιά. Αρκετά ευκίνητο αλλά και υπάκουο σκυλί, που του αρέσουν παιχνίδια και δραστηριότητες. Τρελαίνεται να κολυμπάει και να παίζει στο νερό ή στην παραλία. Οι αθλητικές τάσεις του Λαμπραντόρ επηρεάζει θετικά την σωματική ανάπτυξη του παιδιού, αφού το σκυλί συνεχώς θα τρέχει και θα παίζει με το καμάρι σας.

#5 Δαλματίας
Δαλματίας
Τα σκυλιά αυτής της ράτσας αγαπάνε πολύ τα παιδιά και τους αρέσει να παίζουν και να διασκεδάζουν. Το σκυλί Δαλματίας θα ταιριάξει πολύ καλά σε κάθε οικογένεια και θα γίνει το αγαπημένο της μέλος. Τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι πολύ δραστήρια, την ημέρα θα παίζουν με τα παιδιά και τη νύχτα θα τα προσέχουν.

#6 Ντογκ ντε Μπορντώ
Ντογκ ντε Μπορντώ
Ο Ντογκ ντε Μπορντώ είναι πολύ συμπαθητικό σκυλί με αθλητικό αλλά ήρεμο ταμπεραμέντο. Αυτό το σκυλί θα γίνει πιστός και τρυφερός φίλος του παιδιού σας. Θα ανταμείβει απλόχερα με τρυφερότητα και αγάπη αυτούς που τον περιποιούνται.

#7 Γκόλντεν Ριτρίβερ
Γκόλντεν Ριτρίβερ
Δραστήριος, ενεργητικός, φιλικός – αυτά με λίγα λόγια χαρακτηρίζουν τον Γκόλντεν Ριτρίβερ, μια από τις πιο διάσημες ράτσες στις ΗΠΑ. Τα σκυλιά αυτά είναι πολύ έξυπνα, υπάκουα, τους αρέσει να τρέχουν και να παίζουν με τα παιδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τον Γκόλντεν Ριτρίβερ πολύ δημοφιλή στις οικογένειες με παιδιά.

#8 Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ
Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ
Τα σκυλιά αυτής της ράτσας είναι πολύ πιστά, δεν χρειάζονται τίποτε παραπάνω από το να είναι μέρος της οικογένειας και να χαρίζουν τρυφερότητα στα μέλη της.

#9 Σκύλος Νέας Γης
Σκύλος Νέας Γης
Ας μη σας τρομάζει το μέγεθός του, αυτοί οι ευγενείς γίγαντες είναι εξαιρετικά οικογενειακά σκυλιά. Συχνά τα σκυλιά αυτής της ράτσας τα ονομάζουν «αλογάκια» επειδή τους αρέσει να παίζουν στα χιόνια και να τραβάνε έλκηθρα με παιδιά.

#10 Ημίαιμα
Ημίαιμα
Μην ξεχνάτε και τα ημίαιμα σκυλιά, τα οποία και αυτά είναι πολύ γλυκά και τρυφερά. Το μπάρσταρδο σκυλάκι της αρεσκείας σας μπορεί εύκολα να βρεθεί στο κοντινό κυνοκομείο και τότε η αγάπη του προς εσάς θα είναι εξασφαλισμένη. Επιλέγοντας ημίαιμο, καλύτερα να προτιμήσετε σκυλάκι μεσαίου μεγέθους.

Εσείς ποιες ράτσες θα προτείνατε σε οικογένειες με μικρά παιδάκια; Περιμένουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια παρακάτω.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γρηγόρης Σεμπελίδης
Κυνόφιλος από μικρή ηλικία, με εμπειρία εκπαίδευσης σκύλων που αποτελεί και οικογενειακή παράδοση. Ως ειδικός Internet συνδυάζει τη δουλειά του με το χόμπι του, διαχειρίζεται το site και γράφει για διάφορα θέματα από την προσωπική του εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ